První zářijové kolo se stejně jako v loňském ročníku konalo ve Strahovicích a podzimní počasí o sobě taky dalo poprvé pořádně vědět. Celý den to vypadalo všelijak a na večer byl hlášen déšť. Spoustu družstev se pravděpodobně snažilo vymýšlet taktiky jak překonat zdejší těžkou trať i v nepříznivém počasí. No a tak se také stalo, během soutěže začalo pršet, ale hasiči jsou lidé odolní, a tak to nikoho neodradilo od soutěžení. Jak už jsme zmiňovali na začátku trať ve Strahovicích je mírně do kopce, a proto patří mezi ty těžší. Pojďme se podívat kdo zvolil tu nejlepší taktiku a odvezl si ze zdejší trati nějaké ty poháry.

Nejlepší útok Strahovické soutěže předvádí neligový tým z Větřkovic. Kluci z Větřkovic svůj útok dokončili v čase 16,014s. Pravý proudař, který byl půjčený z Děhylova si navíc za toto družstvo připisuje nejrychlejší shoz večera v čase 15,397s. Stupínek s číslovkou dvě obsadili muži z Bělé, kteří své terče shodili v čase 16,584s (rychleji na LP za 16,079s) a jako první ligový tým berou do tabulky nejvyšší počet bodů. Třetí místo svým útokem s výsledným časem 16,875s obsadili muži z Vrbice, rychlejší byl levý proudař, který shodil terč za 16,013s.

V ženské kategorii se nám to poslední dvě kola pěkně komplikuje. Svou skvělou formu ze Štěpánkovic si holky z Markvartovic dovezly také do Strahovic a zdejší soutěž vyhrávají s časem 18,581s. Proudařky z Marvkartovic předvedly skoro totožné sestřiky, ovšem pravá proudařka byla o malinko rychlejší a připisuje si nejrychlejší sestřik soutěže (18,528s). Místo druhé ovládly ženy ze Závady, které svůj útok dokončily v čase 19,376s. Pohár za třetí místo si ze Strahovické soutěže odvážejí ženy ze Svinova, které svůj útok dokončily za 19,697s.

Protože máme dvě kola do konce, pojďme se podívat jak to vypadá v bodové tabulce.
Muži:
1. Bělá – 190b
2. Děhylov – 166b
3. Komárov – 162b

Ženy:
1. Závada – 103b
2. Markvartovice – 100b
3. Svinov B – 96b

Předposlední kolo nás čeká u loňského vítěze nejlepší soutěže, a to není nikde jinde než ve Služovicích. Už tento pátek uvidíme co nám Služovičtí hasiči a hasičky připraví za překvapení.

Více naleznete na v příspěvku na facebooku.