Už po páté jsme se ve Vřesině loučili s dalším ročníkem NHHL. Už po páté nám Vřesina připravila grande finále jak se patří. Už po páté jsme se ve Vřesině dozvěděli kdo je absolutním vítězem Noční Hlučínské Hasičské ligy. Vřesinskou trať nemusíme nikomu představovat, vždy ji navštěvuje spoustu družstev a je to všem známa soutěž. Vřesinští mají perfektní areál, který vyhovuje také fanouškům a přihlížejícím, což bylo i na návštěvě vidět, vzhledem k tomu, jaká byla zima. Do Vřesiny přijelo celkem 31 mužských družstev a 12 družstev něžného pohlaví.

Nejlepší čas v mužské kategorii zaběhlo družstvo, které běželo jako předposlední. Muži ze Slovenska, konkrétně z Malé Bytče, přijeli na poslední chvíli, a tak všichni čekali jak se jim to povede. Kdo zná toto družstvo ze Slovenska, se nediví, že se s podmínkami vypořádali naprosto perfektně. Malá Bytča zapisuje výsledný čas 14,6 a putovní pohár noční Vřesinské soutěže tak poputuje za hranice. Druhá příčka už patří ligovému družstvu a tím není nikdo jiný než Děhylov. Děhylovští proudaři dokázali terče shodit v čase 14,72 a rychlejší čas zaznamenal pravý proudař, který zastavil terč v čase 14,47 a tím se zapsal do historie soutěže ve Vřesině, jako nejrychlejší proudař ročníku 2019. Místo bronzové obsadili muži ze Svinova, kteří jsou jistě za svůj povedený útok velice rádi. Výsledný čas zní 14,87s.

Vítězství z 11. kola NHHL v ženské kategorii si zapsalo stejné družstvo jako z předchozího kola ve Služovicích. Pro ty co neví, tím družstvem jsou Malé Hoštice ženy, které zaznamenaly výsledný čas 17,40s. Druhé místo obsadily holky z Markvartovic, které svůj útok dokončily v čase 17,74s. Nejrychlejší sestřik předvedla proudařka právě tohoto družstva a byla to proudařka, která běžela na levý terč (16,61s). Třetí místo obsadila děvčata z Tísku, která svůj útok dokončila v čase 17,81s.

No a kdo skončil na prvních třech místech v celé lize? V mužské kategorii za celou sezonu nasbíralo nejvíce bodů družstvo z Bělé. Muži z Bělé si vytvořili dostatečný náskok, a tak jim stačilo ve Vřesině za každou cenu jen dokončit. Nakonec brali 20 bodů a rozdíl mezi nimi a druhým týmem činí 18 bodů (222 bodů). Boj o druhou příčku byl však zajímavější. Před Vřesinským kolem mohlo na druhou příčku dosáhnout více týmů, nejlépe se však své šance chopili muži ze Svinova a výborným třetím místem si zajistili stříbrnou příčku v celkovém pořadí (204 bodů). Třetí medailovou pozici si svým útokem a také se štěstím zajistili muži ze Závadského Áčka, kteří skončili o bod za Svinovem a bod před čtvrtým Komárovem, takže to byl zajímavý boj až do samého konce. Závada nasbírala 203 bodů.

V ženské kategorii to byl také zajímavý boj. Tuto kategorii ovládly ženy ze Závady, ale svým útokem ve Vřesině si čekání na vítězství prodloužily a musely tak čekat a doufat, že se mezi ně a výborný útokem Markvartovických žen nedostane moc družstev. Nakonec to tak nedopadlo a Závadské ženy vítězí letošní NHHL se ziskem 126 bodů. Jeden bod za nimi končí druhé ženské družstvo a tím není nikdo jiný než Markvartovice, které posledních 5 kol jasně opanovaly, ale k vítězství jím kousek scházel. Děvčata nasbírala 125 bodů. Příčka třetí v této kategorii patří ženám ze Svinova. Svinovské ženy měly zase perfektní první polovinu ligy, ovšem jedno eNko ze Štěpánkovic a jedno nepovedené kolo z Bělé jim pomyšlení na vyšší příčky pokazily. Svinovské ženy nasbíraly 117 bodů.

Jak už jsme zmiňovali na začátku, máme to opět za sebou. Jak se říká „Sláva vítězům, čest poraženým“. Nezbývá než vám všem pogratulovat k úspěšnému dokončení ligy. Snad jste dosáhli svých cílů a těm co se to nepovedlo, věříme, že se to povede příští rok. Teď už stačí si počkat na předávání pohárů a také na to jak dopadnou ankety. Věříme, že jste si letošní ročník užili, že se vám soutěže líbily a že se opět všichni potkáme v příštím roce.

Více naleznete na v příspěvku na facebooku.