A je to za námi. Poslední kolo letošního ročníku Noční hlučínské hasičské ligy máme za sebou. Od Vřesiny, jakožto finálového kola, všichni očekávali to nejlepší rozloučení se sezonou a to se samozřejmě podařilo. Opět špičkově připravený Vřesinský areál nejdříve rozezněl a rozsvítil nádherný ohňostroj a pak už nebránilo nic tomu, aby na trať vyběhlo 27 mužských družstev a osm ženských. Jak to tedy ve Vřesině vše dopadlo?

V mužské kategorii se na první místo dostali muži z Komárova, kterým se letos na soutěžích NHHL opravdu daří a zároveň to bylo jediné družstvo, které se dostalo pod hranici 15 vteřin. Jejich vítězný čas měl hodnotu 14,980s. Pohár pro druhé nejlepší mužské družstvo si odvezli muži ze Služovic, kteří si tak jasně upevnili pozici v top 3 nejlepších mužů, a je to jediný ligový team, který se dostal na stupně vítězů. Svůj pokus dokončili za 15,148s. A třetí místo putuje do Výškovic. Muži z Výškovic si třetí místo zasloužili útokem za 15,318s. Nejrychlejší sestřik večera předvedl levý Služovický proudař (14,792s). No a jelikož máme po posledním kole rozhodnuto, tady máme první tři družstva NHHL 2018. Obhájci titulu z Děhylova nasbírali celkem 224 bodů. Druhou pozici si svými výkony zasloužili muži z Kozmic C, kteří za sezonu nasbírali 211 bodů. Třetí místo pro rok 2018 získali muži ze Služovic, kteří za 13 kol nasbírali 209 bodů. Gratulujeme vítězům.

V ženské kategorii do posledního závodu nebylo rozhodnuto, o zlato bojovaly ženy z Kozmic společně s holkama ze Závady. Vřesinskou soutěž ovládly ženy z Kozmic, které vyhrály s časem 17,028s. Druhou příčku obsadily ženy ze Závady, které svůj útok dokončily v čase 18,501s. Třetí příčku a zatím nejlepší útok v letošním ročníku předvedly neligové děvčata ze Služovic (18,600s). Nejrychlejší proudařkou večera se stala pravá proudařka z družstva Kozmických žen, která svůj terč shodila v čase 16,901s. No a tak jak nám dopadly první dvě družstva na posledním kole, tak je máme i v tabulce s výslednými body. První místo a také obhájení titulu patří ženám z Kozmic (144b). Druhé místo se 141 body patří ženám ze Závady. A v první trojce tyto ženské družstva doplní holky z Markvartovic, které nasbíraly 134 bodů. Taktéž gratulujeme.

A teď klasická rubrika, letos už naposledy. Štístka a smolaři 13. kola NHHL ve Vřesině. Mezi štístka musíme jasně volit Služovice, které opravdu chtěly zaútočit na druhou příčku, a jejich pokus se jim povedl. Nicméně Kozmické Céčko jim to nedovolilo a také předvedlo povedený útok. Jediná tyto dvě ligová družstva se dokázala dostat do top 5 teamu pátečního večera. V ženské kategorii máme štístka první dvě družstva. Kozmické ženy, které si svým útokem jasně pohlídali letošní celkové vítězství a mezi šťastné zařadíme taktéž Závadu, holky chtěly ukázat, že minimálně na tu druhou příčku patří a odvezly si domů pohár za druhé místo. No a teď už smolaři, 13. kolo bylo zakleté pro obě družstva jak z Bělé, tak z Bohuslavic. Při pokusu mužů z Bělé jim praskla savice, tuto chybu však neodhalili a nechali s tou stejnou savicí běžet i holky a těm se také zavřela vrátka k tomu, aby si zapsaly čas. Obě družstva za N. Toho mohla využít obě družstva z Bohuslavic a dostat se v celkové tabulce před družstva z Bělé, ale ani jednomu se to nepodařilo. Košařce z Bohuslavic se při svém pokusu kousl košík a dlouho s ním bojovala, tak si holky zapisují až 28,304s. Muži z Bohuslavic mohli také využít zaváhání Bělé, ale nestalo se tak, zapisují si čas až 34,426s.

Je to za námi, 13. kol NHHL již proběhlo. Gratulujeme všem, kteří vyhráli, kteří porazili sami své cíle a hlavně těm, kteří si to dokázali maximálně užít. Těšíme se na vás při slavnostním vyhlašování NHHL 2018.