Blížíme se do finále letošního ročníku NHHL! Minulý pátek nás čekalo předposlední kolo ligy, které si opět vzali pod svou záštitu hasiči ze Služovic. Opět jsme všichni očekávali perfektní soutěž. Jak jinak, když má místní sbor ve své sbírce dvě ocenění za nejlepší soutěž NHHL z let 2016 a 2017. Hasičům ze Služovic to mírně pokazil déšť, ale jinak proběhlo vše bez problému. Do opět perfektně připraveného areálu ve Služovicích přijelo celkem 36 družstev, z toho bylo 12 družstev žen.

Pro první místo na 12. kole si opět došli muži z Děhylova, kteří na této rychlé trati dokázali zaběhnout čas 14,374s a tímto pokusem stanovili nový rekord. Druhou příčku obsadili domácí muži, kteří dokončili svůj útok v čase 15,252s. Na třetí místo se svým útokem se dostali neligoví muži z Jamnic (15,479s). Nejrychlejší proudař běžel také za nejrychlejší družstvo, tedy za Děhylov. Byl to jejich levý proudař, který shodil svůj terč v čase 14,213s. No, a když se mrkneme do tabulky, kde máme sečteny body, vypadá to před posledním kole následovně. První Děhylov s 206 body, druhá příčka patří družstvu Kozmice C s 192 body a na třetím místě se drží kluci ze Služovic, kteří mají 189 bodů.

Služovickou soutěž v ženské kategorii dokázaly vyhrát mistryně MSP z Malých Hoštic, které dokončily svůj útok v čase 17,258s. Pohár za druhé místo si odvezly holky z Markvartovic, které si jej zasloužili útokem s výsledným časem 17,892s. Třetí místo ve Služovicích patřilo holkám z Bělé, které svůj pokus dokončily za 18,017s. Ocenění nejrychlejší proudařka si z tohoto večera odvezla levá proudařka z Malých Hoštic, která sestříkla terč v čase 16,680s. No a jak to máme s body? První Kozmice ženy se 131 body. Druhá příčka patří holkám ze Závady, které mají bodů 129. A na třetí příčce Markvartovické holky se 124 body.

A jdeme na štístka a smolaře tohoto kola. Mezi štístka v ženské kategorii řadíme první tři družstva. Holky z Malých Hoštic, letos těch kol od polovičky sezony vynechaly opravdu hodně, kde se však ukázaly, tam se jim dařilo a vždy odváželi domů medaile. Holkám z Markvartovic a z Bělé se povedlo 10. kolo ve Štěpánkovicích, minulý týden to měla obě družstva horší a teď stojí opět na bedně. V mužské kategorii mezi štístka řadíme jistě Děhylovské muže, kteří opět vyhrávají již druhé kolo za sebou a pokud si ve Vřesině vše pohlídají, měl by být titul opět v jejich držení. Další štístka jsou jistě domácí muži ze Služovic, ti vždy ukazují, že se jim na domácí trati daří, letos skončili druzí a ve Vřesině ještě mohou zabojovat o stříbro. Smolaři jsou jasní mezi muži Závada, která svůj útok nedokončila, kvůli chybě béčkaře a dalšími adepty jsou muži z Bělé, kteří figurují na posledním místě se zapsaným časem. Mezi ženami jsou to ženy z Martinova, které si odvážejí eNko a tímto se dostali v průběžné tabulce na poslední místo. Uvidíme, zda se jim to Ve Vřesině podaří zvrátit.

Těšíme se tedy na páteční závěr ve Vřesině!