Pomalu, ale jistě se blížíme do finále, což jasně dokazuje také páteční 11. kolo, které se konalo ve Strahovicích. Z 13. kol máme už 11 za sebou, opět nám to uteklo a do konce nám chybí dvě kola. Hasiči ze Strahovic si pro své kolo vybrali datum 7. 9. a byla to trefa do černého. Minulý ročník jim celou soutěž pršelo, což se Strahovickým letos naštěstí vyhlo. Do Strahovic dorazilo 21 mužských družstev a 9 družstev žen. Jak tedy dopadla jednotlivé družstva na této trati do kopce?

Mezi muži vyhrálo družstvo, které bylo ve startovce napsáno jako předposlední a byli to muži z Komárova, kteří na této trati zaběhli útok za 15,810s. Druhou příčku obsadili muži z Děhylova, kterým se povedlo dokončit v čase 15,865s. A na třetí příčku se vyhoupli muži z Kobeřic, kteří dokončují v čase 16,041s. Nejrychlejší sestřik večera zaznamenal pravý proudař z Děhylova, kterému se povedlo svůj terč shodit v čase 15,098s. Do konce Noční Hlučínské hasičské ligy máme dvě kola a v průběžné bodové tabulce to máme takto. První místo stále patří mužům z Děhylova, kteří mají 186 bodů. Druhou příčku okupují muži z Kozmic C, kteří mají 177 bodů. Třetí místo patří mužům ze Služovic a ti mají prozatím bodů 170.

Ženskou kategorii ovládly holky z Bolatic, které se letos na NHHL ukázaly poprvé a hned dokázaly vyhrát. Výsledný čas 18,860s. Pohár za druhé místo putuje do Závady, holky dokázaly svůj útok dokončit s časem 19,069s. Třetí místo si ze Strahovic odvezly holky z Martinova, protože časomíra se při jejich útoku zastavila v čase 19,691s. Nejrychleji sestříknout svůj terč dokázala levá proudařka z Kozmic (17,608s). Jak jsou na tom děvčata s body? Následovně. První Kozmice se 121 body. Jeden bod na ně ztrácí holky ze Závady (120b.). Třetí příčka stále patří holkám z Markvartovic a ty mají bodů 112.

A teď rubrika smolař a štístka tohoto kola. Štístka muži. Mezi štístka musíme zařadit muže z Děhylova, kteří do tabulky opět zapisují plný počet bodů, což se jim povedlo naposledy v Závadě, kde bylo 5. kolo NHHL. A mezi štístka rozhodně patří také muži z Kobeřic, kteří všechny překvapili perfektním útokem a do tabulky zapisují 19 bodů, což se jim povedlo zatím poprvé. Mezi ženami do kategorie štístek musíme zařadit holky ze Závady, které si zpravily chuť po nepovedeném kole ve Štěpánkovicích a náskok Kozmic stáhly na jediný bod. Další štístka jsou holky z Martinova, které si do tabulky zapisují 12 bodů, což je pořádná nálož, když uvážíme, že letos nemají nejlepší sezonu a navíc dvě kola vynechaly úplně.

A co smolaří? Smolaře máme na tomto kole také. V Mužské kategorii je to jednoznačné, domácí družstvo, které ukázalo, že domácí soutěž je obtížné vyhrát, vzhledem k tomu, kolik sil vás stojí přípravy. Terče bohužel zůstaly neshozené a tak si kluci do tabulky připisují pouze 5 bodů. Další ze smolařů jsou kluci z Rohova, kterým se také nepodařilo dokončit svůj útok a ze Strahovic si odvážejí N. V ženské kategorii máme za smolařky jasně holky z Markvartovic, které se sice stále drží v top 3, ale útok ve Strahovicích dokončují až s časem, který jim zajistil 7. místo. Bohužel se bojovalo na rozdělovači se spojkami, a tak holky dokončují v čase 24,246s. Ještě horší čas si zapisují holky z Bohuslavic, kterým tento výsledek moc v boji o čtvrté či lepší místo nepomůže.

Tento týden se uvidíme na 12. kole, které pořádají hasiči ze Služovic. A máme se na co těšit, když se jedná o nejlepší soutěž NHHL z let 2016 a 2017.