Další srpnové kolo se konalo minulý pátek v Kozmicích. Kozmičtí hasiči si pro své kolo vybrali datum 17. 8. A byla to trefa do černého, tedy pokud se bavíme o počasí, protože to jim vyšlo parádně. V Kozmicích mají skvělé hřiště s perfektním náběhem, a tak všichni očekávali rychlé časy. Do Kozmic dorazilo 9 ženských teamu a 21 mužských. Jak se to tedy družstvům povedlo?

První družstvo večera stanovilo laťku velice vysoko a s výsledným časem 14,823s Kozmické Céčko tedy celou soutěž vyhrává. A Kozmicím se na domácí soutěži dařilo, protože druhou příčku obsadilo družstvo Kozmice A s výsledným časem 15,055s. A pohár za třetí místo putuje do Komárova. Chlapci zvládli útok zaběhnout za 15,121s. Nejrychlejší proudař běžel na levý terč s týmem Kozmice C a svůj terč sestříkl v čase 14,657s. V tabulce s výslednými body po 9. kole v Kozmicích to máme následovně. První příčka stále patří mužům z Děhylova, kteří mají 156 bodů. Druhé místo drží muži z Kozmic C s 141 body. A na třetí pozici se nám usadili muži ze Služovic, kteří mají 139 bodů.

V ženské kategorii to byl opět litý boj. První místo si z Kozmic odvezla děvčata ze Závady, která svůj útok zaběhla s výsledným časem 17,484s. Medaile za druhé místo si na svých hrudích odnesly ženy z Malých Hoštic, které si je zasloužily za útok s výsledným časem 17,708s. A třetí místo obsadily holky z Markvartovic, které svůj útok dokončily s časem 18,078s. Nejrychlejší proudařkou večera se stala levá proudařka z Kozmic, která sestříkla terč v čase 16,679s. Tabulka s body po 9 kole nám ukazuje, že na první místě jsou stále Kozmické holky, které mají 101 bodů. Druhou příčku s rovnou stovkou bodů obsadily holky ze Závady. Třetí místo stále patří ženy z Markvartovic, které na svém účtu mají 91 bodů.

Štístka tohoto kola jsou oba mužské domácí teamy. Kozmice A po dvou nepovedených kolech opět vystoupaly na bednu a připsaly si pořádný počet bodů. Kozmice C momentálně zažívají neuvěřitelnou šňůru úspěchu, kdy už počtvrté berou do tabulky maximální počet bodů. A zvednout náladu si museli také muži ze Závady, kteří si po nepovedeném Martinovském kole v Kozmicích spravili chuť. Zato jejich holky, tedy ženy ze Závady, mají skvěle vyrovnanou sezónu a Kozmické kolo dokonce Zavadské ženy vyhrály. A do této části článku patří také holky z Malých Hoštic, které sice dvě kola vynechaly, ale v Bělé a v Kozmicích se jim to opravdu povedlo.

A smolaři? Mezi smolařky tohoto kola musíme zařadit děvčata z Martinova, vlevo to byl velice pěkný čas 17,764 avšak pravá proudařka nedoběhla dost blízko k terči, a tak si holky odvážejí N. Holky z Píště měli svůj útok rozběhnutý velice pěkně, ale bohužel půjčená pravá proudařka nestihla včas zakleknout a trochu na se na proudnici svezla, holky ale svůj útok zvládly dokončit avšak s vysokým časem. Mezi muži jsou smolaři jistě chlapci z Bohuslavic, na základně se příliš zdržel rozdělovač a na koši to také nebylo ideální když se šrouboval až v kádi. Kluci si tak zapisují čas přes 25 vteřin. A na toto kolo nebudou vzpomínat v dobrém ani hasiči ze Strahovic, kteří sice na pravém terči zaznamenali čas 17,44s, vlevo však blyo sestříknuto přesně ve 25 vteřinách.

Příští kolo, tedy 10. kolo NHHL se bude konat ve Štěpánkovicích 31. 8. 2018.