První červnový den nám vyšel na pátek, a to znamená jediné, koná se další kolo NHHL. Již třetí kolo jdoucí za sebou se rozhodli uspořádat v Darkovicích. Jednalo se o první hřišťové kolo, navíc na nástřikové terče, takže všichni byli zvědaví, jak tyto podmínky zamíchají pořadím. V Darkovicích udělali jednu příjemnou změnu, když trať přemístili na druhou stranu hřiště pod tribunu, z které diváci mohli sledovat pěkně osvětlenou trať a kvalitní výkony soutěžících. Do Darkovic přijelo celkem 18 mužských družstev a 8 družstev něžného pohlaví. Jak to tedy v Darkovicích dopadlo?

V mužské kategorii na prvním místě skončili muži z Markvartovic, kteří si tak spravili chuť po nevydařeném druhém kole. Výsledný čas 24,160 s. S druhým nejrychlejším časem dokončili soutěž muži z Děhylova, kteří si do výsledkové tabule zapsali čas 25,234 s. A třetí příčku obsadili muži z Kobeřic, kteří si tak mohli dojít poprvé pro pohár v tomto ročníku a získali ho za čas 25,402 s. Nejrychlejší naplnění terče předvedl proudař z Kozmického Céčka, kterému se světlo u terče rozsvítilo v 18,449 s.

V ženské kategorii se na prvním místě neudála žádná změna, zlato opět vybojovaly holky z Markvartovic, a to s výsledným časem 23,265 s. Druhé skončily ženy z Kozmic, které tohoto umístění dosáhly s časem 28,692 s. A na bronzové příčce se umístila děvčata ze Závady, kterým se časomíra zastavila na hodnotě 29,816 s. Nejrychlejší proudařka běžela na levý terč a to při pokusu Markvartovických žen. Ke svému terči doběhla a naplnila za 22,428 s.

Za štístka tohoto kola musíme jasně považovat oba týmy z Markvartovic, z této soutěže si totiž odvezli double a vyhráli tak obě kategorie. Ženy z Markvartovic zatím v letošním ročníku NHHL nenašly pokořitele a vyhrávají tak již třetí kolo za sebou. Navíc v tomto kole, předvedly nejrychlejší čas vůbec, to znamená, že kdyby soutěžili v mužské kategorii, vyhrály by i tu. Navíc druhý ženským tým dokončil svůj pokus až více než pět vteřin po nich. Markvartovické týmy měly důvod k oslavám. Další štístka jsou určitě muži z Kobeřic, letošní nováček se nám rozkoukal již po dvou kolech a v tomto kole berou muži z Kobeřic třetí flek a chlapci tak ukázali, že na nástřikové terče jim to jde.

Smolaři v mužské kategorii jsou určitě obě poslední družstva. Levý proudař Štěpánkovických mužů nezapojil proudnici, a tak muži bojovali na rozdělovači, aby mu pomohli. Nakonec se jim útok povedlo dokončit, nicméně končí až poslední. Druzí smolaři jsou muži ze Vřesiny, kteří prozatím měli sezonu rozjetou dobře, ale díky nezapojené pravé spojce do rozdělovači dokončují muži ze Vřesiny s časem přes 49 sekund. V ženské kategorii jsou smolařky ženy z Malých Hoštic a z Píště, kterým se nástřikové terče plnily příliš dlouho. A nesmíme zapomenout na ženy z Martinova, které na soutěž nedorazily vůbec a tím pádem zapisují do tabulky 0 bodů.

Tento pátek zakončíme 4 týdenní maraton soutěží NHHL v Markvartovicích a pak budeme mít až do 13. 7. pauzu.