Poslední pátek v měsíci květnu patřil druhému kolu NHHL, které se konalo v Děhylově. Děhylovští se vždy snaží připravit perfektní soutěž a taky na ni jezdí spoustu týmů z celého Moravskoslezského kraje. Letos do Děhylova zamířilo 28 mužských družstev a 11 ženských. Jak se těmto týmům dařilo na této rychlé trati?

V mužské kategorii se na prvním místě umístili domácí. Muži z Děhylova, kteří běželi jako první, nastavili laťku tak vysoko, že ji už nikdo nepřekonal. Vítězí s časem 14,721s. Druhou příčku obsadili muži z Tošovic, kteří si zaběhli čas 14,806. A stupínek s číslem tři obsadili muži ze Svobody a po druhém místě z Píště je možná začíná mrzet, že se nepřihlásili do ligy. Zaznamenali čas 15,074s. Nejrychlejší proudař byl domácí borec běžící vlevo. Svůj terč shodil v čase 14, 405s.

Ženskou kategorii ovládly absolutně ženy z Markvartovic, které navíc běžely jako úplně poslední tým. A holky to napálily opravdu skvostně a ještě pokořily rekord zdejší tratě (17,452). Druhé místo v Děhylově patřil holkám z Malých Hoštic (18,115), které si snad zpravily chuť po nepodařeném závodě v Píšti. A pohár za třetí místo si domů odvezly ženy z Kozmic, které dosáhly času 18,233s. Nejrychlejší proudařka běžela na levý terč při útoku holek z Markvartovic a shodit ho dokázala v čase 16,804s.

Za štístka musíme jasně napsat domácí muže z Děhylova, kterým se povedlo vyhrát svou soutěž a všichni víme, jak je někdy obtížné zabodovat na domácí půdě. V ženské kategorii volíme jednoznačně ženy z Markvartovic, kterým při prvním útoku praskla hadice a musely si útok zopakovat a běžet jako poslední družstvo soutěže, nicméně se jim i přesto podařilo vyhrát a dokonce pokořit rekord zdejší tratě.

Naopak Markvartovické muže musíme v tomto kole pasovat na smolaře. Strojníkovi se nejprve nepodařilo zapojit céčko pravého proudaře. Chtěli doběhnout a posbírat nějaké body, nicméně po vytažení koše z kádě jim rozhodčí zvedl za nesešroubovaný koš červený praporek. U žen jasně volíme za smolaře dvě béčkařky dvou posledních týmu. Bečkařce z Bělé se během útoku rozpojily hadice B a tak už jen holky dokončily, aby měly nějaký čas. A druhá béčkařka je z týmu Martinova, kterým se útok nepodařilo dokončit vůbec a odjížděli domů s nepopulárním eNkem.

Už tento pátek pokračujeme v Darkovicích, kde se při nástřikových terčích může zamíchat pořadím. Těšíte se?