Předposlední kolo NHHL pořádal sbor dobrovolných hasičů ze Služovic. Kdo se zúčastnil, jejich soutěže loni, jistě mohl očekávat kvalitní soutěž i letos. Přece jen Služovická soutěž loni v anketě skončila jako čtvrtá nejlepší soutěž a myslíme si, že letos to Služovice chtějí dotáhnout na ještě lepší umístění. A tak nám Služovice krásně zastřihli trávník na trati, pěkně ji nasvítili, postavili stany pro všechny diváky a vychladili pivo.
Trať ve Služovicích je opravdu na skvělé úrovni. Alsfaltový náběh si všichni závodníci pochvalují. Zbytek trati travnatý a tento trávník by jim mohl závidět lecjaký fotbalový stánek. Osvětlení tratě taky výborné, a tak diváci viděli přesně, co se kde na trati děje. Časomíra a terče z Kozmic. 

V mužské kategorii Služovickou soutěž jednoznačně ovládl domácí tým, který svou soutěž vyhrál po 25 letech. Kluci ze Služovic jako jediní dosáhli na čas pod patnáct vteřin (14,694). Ukazují tak, že domácí trať znají velmi dobře, a že jejich výkon nervozita nemůže ohrozit. Na druhém místě se umístil Děhylov s časem 15,420. Třetí končí Komárov s časem 15,874. Nejlepší proudař je opět jako ve Strahovicích levý sprinter ze Zavadského Ačka a opět asi byli kluci ze Závady zklamaní, protože napravo byl prostřik až na čas 16,302 což znamená sedmé místo.

V ženské kategorii zvítězily opět holky z Kozmic s časem 16,963 a taky jako jediný ženský tým se dostávají pod 17 vteřin. Holky z Kozmic už vyhrály celkem tři ligová kola. Druhé končí děvčata z Martinova s časem 17,241. Třetí končí holky z Markvartovic (17,375). Markvartovické tedy po prvním místě ze Strahovic a třetím místě ze Služovic berou za tyto dvě kola do tabulky krásných 22 bodů a už se dostaly v celkové tabulce na druhé místo za Martinov.

Smolaři jsou jednoznačně kluci ze Vřesiny A. Jak se u nás říká, útok pos*aný už od začátku. Zaváhání na koši a poté se rozdělovač zamotal snad do všech hadic. Takový je výčet útoku Vřesiňáků. Kluci odcházejí s „enkem“ a připisují si pouze jeden bod to tabulky. Posunují se v tabulce až na třetí místo, kdy na druhé Služovice ztrácejí 10 bodů.

Štístka tohoto kola jsou jednoznačně muži ze Služovic. Kluci po hodně dlouhé době vyhrávají domácí pohár a hlavně se bodově dostávají na druhé místo za Závadu A na rozdíl dvou bodů. Poslední kolo ve Vřesině bude ještě hodně zajímavé.

Chválíme: trať, organizaci, promítaná přehledná startovka

Co zlepšit:

Lenka Kotulová, levý proud, Bělá
Služovickou soutěž nemohu hodnotit jinak než kladně! Již loni jsem ji volila, jako nejlepší soutěž NHHL a letos tomu nebude možná jinak. Trať byla jednoduše skvělá, už při příchodu vám bije do očí její skvělá upravenost, nasvícení (to mám ráda, zde to bylo nasvíceno parádně, a tak diváci i závodníci z útoků něco měli) a také výsledková tabule na plátně, kterou jsem viděla už v minulém ročníku na této soutěži poprvé. Jediné, co by mohli dle mého pořadatelé zlepšit je to, že by mohli mít u základny jednoho člověka, který by odmetal kaluže vody na asfaltu – náběhu. Dále by mohlo být určitě více míst k sezení. Jinak bylo podle mě vše v pořádku! Holky z našeho týmu žen si také pochvalovaly občerstvení a ochotného zdravotníka – což mohu potvrdit i z minulého ročníku.

Ondřej Koslowsky, pravý proud, Vřesina B
Soutěž byla super, jak organizačně, tak i po stránce přípravy trati. Všechno probíhalo bez problému a zdržování. Co bych vyzvednul tak je to zobrazeni výsledku přehledně a jednoznačně. JEDINNÉ CO NÁM VADILO TAK BY MĚLI MÍT VÍCE VÝČEPŮ, tvořila se velká fronta.