Poslední letošní kolo NHHL se konalo, ostatně jako každý rok, ve Vřesině. Kluci jako vždy připravili velké finále. Celý den se nesl v duchu velmi krásného počasí a všichni doufali, že to vydrží až do večera. Pravděpodobně soutěž nenavštívil ani jeden člověk, který by se nesmírně netěšil na jednu z posledních soutěží. Vřesinští opět vhodili rukavici do ringu všem, kteří si zatím nebyli jistí, jakou soutěž zvolí tou nej pro ročník 2016.
Vřesina má opravdu jednu obrovskou výhodu, za kterou stojí obrovský kus práce místního sboru dobrovolných hasičů, tou výhodou je areál. Vřesinský areál je naprosto dokonalý, jak pro závodníky, tak pro přihlížející diváky. Náběh ze zámkové dlažby s přechodem na trávu.

Do Vřesiny se sjelo celkem 45 družstev z toho bylo 30 družstev mužských a 15 ženských.
Mužskou kategorii jednoznačně ovládli muži ze Závady A, tím pádem potvrzují své první místo v tabulce NHHL, a tak Zavadští mohli začít slavit, zpívat a vypít hektolitry jejich oblíbeného zeleného nápoje. Závada A vítězí s časem 14,42 a předvádí tak úplně nejrychlejší útok z celé Noční Hlučínské Hasičské Ligy, čímž opravdu podtrhují velkolepé Vřesinské finále. Na druhém místě ve Vřesině končí Prchalov s časem 14,85s, přičemž jejich levý proudař předvádí nejrychlejší shoz v čase 14,14. Na třetím místě se umisťují muži z Kozmice A s časem 14,86.

Mezi ženami zvítězily holky ze Svinovského Ačka s časem 17,17, druhé končí holky z Kozmic (17,43) přitom jejich levá proudařka předvádí nejrychlejší sestřik v čase 16,54. A trojci nejlepších uzavírají Bolatice s časem 17,69. Zajímavostí je, že u všech těchto tří týmu vždy dříve sestřikly levé proudařky a to vždy s časem pod 17 vteřin.

Za šťastlivce můžeme považovat jednoznačně Závadu A, loni v posledním kole o první místo v lize přišli kvůli chybě béčkaře, letos však ve Vřesině předvádí nejrychlejší útok NHHL za letošní rok, a tak jednoznačně končí na prvním místě ve Vřesině i v lize. Smolaři, respektive spíše smolařky jsou jednoznačně Markvartovické holky. Před Vřesinou okupovaly v tabulce druhé místo, a i když měly ztrátu 10 bodů na vedoucí Martinov určitě je chtěly potrápit a druhé místo v tabulce potvrdit. To se jim však nepovedlo, kvůli chybě na koši a savicích končí Markvartovice mezi ženami až úplně poslední s časem 49,59 a berou si tak do tabulky pouze dva body a tím letošní ročník NHHL končí na čtvrtém místě.

Chválíme: Organizace, velká výsledková tabule + výsledky na televizích ve stáncích, promítané útoky, zázemí

Co zlepšit: fronty na pivo (raději jeden druh piva, ale více výčepů)

Eliška Armlichová, pravý proud, Malé Hoštice
Vřesinská soutěž se mi velice líbila, patři mezi mé oblíbené, nemám k ní nic vytknout, krásný ohňostroj, skvěle osvětlená a upravená trať, ukecaný komentátor, přehledné plátno se startovkou a s časy a ani nechybělo plátno s probíhajícími útoky, které bylo dobře umístěno, takže i při frontě na občerstvení, hlavně při velké frontě na pivo byly vidět právě probíhající útoky. Kromě vypadnutí proudu, který velmi zdržel, bohužel, průběh soutěže, jsem nepostřehla žádné nedokonalosti, prostě skvělá soutěž!

Jan Chrzibek, koš, Píšť
Vřesinská soutěž byla už jako loni krásnou tečkou. Chválím ohňostroj, možnost týmové fotky – a to fakt snad u každého týmu, velké plátno se startovkou, dost místa na sezení, laviček bylo myslím dostatek a plátno, kde se promítaly útoky. Škoda těch výpadku proudu, ale to se stane, za to oni nemůžou.