10 kolo NHHL se uskutečnilo ve Štěpánkovicích. Opět po roce nás čekal krásný, teplý letní večer. Možná letos poslední takový, ale doufejme, že tomu tak nebude. Štěpánkovice mají krásný areál, náběh na zámkové dlažbě, trať travnatá, časomíra a terče opět z Kozmic.

Do Štěpánkovic se letos sjelo 26 mužských družstev a 13 ženských, což je celkem krásných 39 týmu. Oproti loňsku, kdy ve Štěpánkovicích odběhlo 33 družstev je to opravdu pěkný nárůst.
Do konce ligy už nám zbývají jen tři kola, pojďme se kouknout, jak si družstva rozebrali body ve Štěpánkovickém areálu.

V mužské kategorii zaběhli nejrychleji kluci z Vřesinského Ačka s časem 15,087. Na druhém místě končí muži ze Závady A (15,229) a kdo vytrval do konce, ví, že Zavadští to také pořádně oslavili. A na třetím místě se umístili chlapci ze Služovic s časem 15,362. Tyto tři týmy máme ve stejném pořadí také na špici naši tabulky. Nejrychlejším proudařem se stává levý sniper z Kozmic A, který sestřikl v čase 14,892, kluci se však umístili až na 8 místě, díky více než sekundovému prostřiku pravého proudaře.

Naproti tomu, Kozmickým jistě spravily chuť jejich ženy, které jasně ovládly ženskou kategorii s časem 16,934 a jako jediné ženy dokázaly pokořit hranici 17 vteřin. Navíc levá proudařka z Kozmic dokázala sestříknout v čase 16,742 a je tak nejrychlejší proudařkou mezi ženami. Druhé končí holky z Markvartovic (17,928). A na třetí stupínek vystoupaly ženy ze Závady s opravdu pěkným časem 18,000.

Smolařů v tomto kole zase tak moc nebylo, nicméně volíme jednoznačně Děhylov. Kluci z Děhylova, jistě odjížděli ze Štěpánkovic hodně zklamaní. Prakticky celou sezonu vedli tabulku, ale ze Štěpánkovic si vezou N. Nejdříve po nejasném startu, kdy jim spadla savice, opakovali svůj start, ale kvůli problémům na rozdělovači se jim útok nepodařilo dokončit ani tak. Ještě zbývají do konce ligy tři kola a věříme, že kluci nic nevzdávají a ještě se o to poperou, budou to však mít velmi těžké. Paradoxně za štístka volíme holky z Kozmic (v minulém kole byly smolařky a Děhylovští muži zase štístka), protože se jim útok povedl opravdu skvěle a druhé holky z Markvartovic za nimi zůstaly skoro o vteřinu. No a štístka musíme zvolit taky všechny tři mužské týmy ze špičky tabulky. Děhylovu se to nepovedlo, a tak všechny týmy v pořadí v jakém jsou v tabulce, berou i ocenění na Štěpánkovické soutěži. Tak se po Štěpánkovickém kole první Děhylov přesouvá na 4. místo.

Chválíme: Komentátor, areál, organizace

Co zlepšit: Výsledková tabulka (sice byla na dvou místech, ale nebylo vidět všechny týmy a byla docela nepřehledná), stejně jako loni kanál na trati

Nikol Moravcová, béčka, Kozmice ženy
Nelíbila se mi tabulka s projektovaným pořadím družstev, byla dle mého názoru zbytečně složitá a nepřehledná. Ke konci mírně selhali pořadatelé. Čekalo se na ně při oceňování výherních družstev, což na mě, jakožto na sledujícího, neudělalo pěkný dojem. (Výherci byli na stupních vítězů a pořadatelé nikde). Ale líbilo se mi, že nepřehlednou tabulku startovního pořadí dokázal komentátor dopředu vyhlásit, a tak nevznikly žádné zmatky a chaos.

Ondřej Lasák, stroj, Závada B
Soutěž ve Štěpánkovicích měla standardní průběh. Pochválit můžu průběžné výsledky na velké projekci. Možná jsem ale špatně hledal, ale nenašel jsem během soutěže celkovou startovku. Tak jsem na začátku soutěže nevěděl, kdo běží kolem 25-30 místa. Za Závadu můžu určitě pochválit alko občerstvení. Několik výtek jsem slyšel na kanál v trati, i přesto, že se ho snažili pořadatele zabezpečit. Určitě bych příště zvolil výše umístěnou časomíru, často byla v zákrytu soutěžícími.