První zářijový pátek jsme se mohli všichni vydat na 11. kolo NHHL do Strahovic. Nic nebránilo tomu, aby se v Kurníku (takhle místní nazývají hasičský areál) rozléhala nádherná vůně chystaného občerstvení a zdejší hasiči tak mohli spustit svou noční soutěž. Strahovice pořádali kolo NHHL poprvé, nováčci v pořádání soutěží to však nejsou. Vždyť se jednalo již o 10. ročník Memoriálu Karla Peterka a tak se očekávala celkem kvalitní soutěž.

Strahovická trať je opravdu náročná. Ačkoliv se místní snažili trať upravit a celkem se jim to povedlo, je mírně do kopce. Základna a káď na zámkové dlažbě, náběh na trávě, stejně jako zbytek trati. Časomíra z Kozmic. Na této trati se nedaly moc očekávat nějaké rychlé útoky, navíc většina týmů k tomu přistoupila zodpovědně a snažila se neutopit proudaře vepředu, přece jenom se liga chýlí ke konci a tak většina týmů volila strategii „na jistotu“.

Do Strahovic dorazilo celkem 21 mužských týmů a 13 ženských. Celkem 34 družstev, to se ve Strahovicích dlouho nevidělo, pokud to není úplně první, tak hojná účast.

V mužské kategorii se s tratí nejlépe poprali kluci z Pustkovce a 11. kolo NHHL tak vyhrávají s časem 17,237 vteřin. Druhá končí Vřesina B (17,756) a trochu překvapivě tak berou nejvíce bodů do tabulky. Trojci nejlepších nám uzavírají Služovice s časem 17,942 s. Nejrychlejším proudařem se v tomto kole stává levý sprinter ze Závady A se sestřikem 16,103. Škoda toho prostřiku napravo až na čas 17,988 s, jinak by kluci jistě bojovali o bednu. Strahovice nám pěkně zamíchali pořadím a v tabulce si můžete všimnout, že Závada A dotáhla Vřesinu A a mají shodně 163 bodů a na záda jim dýchají Služovice se 156 body. Závěr ligy bude tedy pěkně napínavý.

V ženské kategorii soutěž jednoznačně ovládly Markvartovické holky, které vyhrávají s časem 19,748 vteřin. Na druhém místě se umístilo Bohuslavické Ačko s časem 19,766 s. Třetí končí holky z Bolatic (20,334) přitom jejich levá proudařka si připisuje nejrychlejší shoz v ženské kategorii (19,205).

Za štístka tohoto kola volíme jednoznačně Vřesinu B, která snad v každém kole nastoupí v jiné sestavě, ale v tomto kole končí na prvním místě mezi ligovými týmy, z neligových je zvládl pokořit pouze Pustkovec a tak si Vřesina B připisuje do tabulky krásných, a pro kluky jistě potřebných, 18 bodů. Smolařů v tomto kole máme opět více. Ať už je to Bělá, která dostává nepopulární Déčko za odhozenou přilbu jejich béčkaře, ještě před dokončení jejich útoku nebo například Vřesina A, která díky více než dvou vteřinovému prostřiku na pravém proudu přichází o celkové první místo a musí se tak o něj podělit se Závadou. Nicméně největšími smolaři jsou jistě pořadatelé. Nejen, že se Strahovickému týmu nepodařilo zaběhnout na domácí trati pěkný čas, ale chybou při vyměřování trati, si zavařili na protest, který byl v závěru soutěže podán, jednání delegátů ligy a dokonce svolání rady. Trať, která měla o pět metrů více, tak jistě zůstane černou kaňkou jejich kola, ne-li černou kaňkou celé ligy.

Chválíme: občerstvení, hudba

Co zlepšit: trať (docela dost děr a výmolů, bečkařova strana základny podmáčená, díry, docházelo k uklouznutí); přihlašování družstev

Renáta Zajíčková, rozdělovač, Bohuslavice A

Kladně hodnotím osvětlení tratě, které v minulých letech nebylo a stávaly se úrazy na trati. Záporně hodnotím upravenost tratě (díry) a vodu u základny. Občerstvení hodnotím kladně, jen by chtělo více vychladit alkohol i nealko. Kluci mají mezery i v organizaci soutěže. Jinak se nám na soutěži líbilo jako každý rok.

Milan Havrlant, rozdělovač, Štěpánkovice

Velká chyba pořadatelů byla, že se startovka měla otvírat ve 20:00, ale otevřela se už v 18:00. Další chybou byla základna, byla na špatném místě a po pár útocích před ní bylo mokro a bláto, to stejné bylo i u kádě, všude kolem plno vody. Trať byla docela hrbolatá a navíc o necelých 5 metrů delší. Osvětlení bylo dobře provedeno, jak na základně, tak i u terčů.

Občerstvení bylo dobré, až na pivo, které nebylo zrovna nejlepší