První srpnové kolo nám odstartoval Martinov a tím nám taky začíná maraton 6 po sobě jdoucích kol naší ligy. Pravděpodobně všichni očekávali, jak bude Martinovské kolo vypadat a věříme, že každý přijel na soutěž s ostrým kritickým okem, zejména však proto, že loňské Martinovské kolo bylo zrušeno pro závadu na terčích. Martinovští se však ničeho nebáli a šli do pořádání i letos. Pojďme se mrknout, jak to vypadalo.

Martinovská trať je pro většinu velmi obávaná. Někteří asfalt vychvalují pro jeho rychlost, jiní se zase obávají většího nebezpečí, či nadměrného opotřebení hadic. Jak jsme už zmínili, trať je na asfaltu, zkrácený náběh částečně ze zámkové dlažby, terče sklopné.
Martinovské děvčata vidíte opravdu na každé soutěži, a proto se očekávala velká účast. Sjelo se 27 týmu v mužské kategorii a 17 družstev v ženské kategorii.

Liga se nám přehoupla přes půlku, a proto se o body očekával litý boj. Mezi muži na prvním místě skončili chlapci ze Svinova s časem 14,62 a jako jediní z mužské kategorie dosáhli na čtrnáctkový čas. Druzí končí muži ze Služovic s časem 15,82 a třetí se umisťují kluci z Děhylova (15,87), kteří se nezalekli svého nezdaru v Bělé a opět se do toho vrhli po hlavě. Nejrychlejším proudařem se stává levý Svinovský proud, který sestřikl v čase 14,35.

V ženské kategorii zvítězily holky z Bolatic s časem 16,95 a opět jako jediný tým v poli dosahuje na šestnáctku. Po třetím místě v Bělé holky z Bolatic tady potvrzují svou aktuální formu a můžeme čekat, že se budou chtít prodrat více dopředu po nevydařeném startu v lize. Druhé končí holky z domácího týmu s časem 17,44. A na třetím místě jsou holky ze Závady s časem 17,67. Nejrychlejší shoz v ženské kategorii předvedla Martinovská levá proudařka a ukazuje, že svou domácí trať dobře zná (16,20s).

Smolaře si v tomto kole můžeme v pohodě vybírat. Ať to jsou kluci z Bělé, kterým praskla savice, diskvalifikované Zavadské béčko, nebo eNko kluků z Markvartovic. My však volíme kluky ze Vřesiny, kteří sice čas mají, nicméně v minulém kole jsme je označili za štístka, protože se dostali na první místo v celkové tabulce. Dlouho se tam však neohřáli, protože kvůli chybě v jejich útoku je opět sesazuje Děhylov.
Štístka jsme museli taky dlouho rozvažovat. Tuto výsadu však dáme dvěma týmům. Bolatické ženy opravdu zabraly a v Martinově končí na prvním místě s nádherným časem 16,95. Druhými šťastlivci jsou pánové z Bohuslavic, protože se jim útok v Martinově povedl a berou pořádnou porci bodů za třetí misto mezi ligovými, což je jejich letošní prozatímní nejlepší výsledek v NHHL.

Chválíme: hudba, rozhodčí

Co zlepšit: nezveřejnění sponzoru NHHL komentátorem, voda kolem základny

Dominika Moslerová, koš, Bohuslavice B
Na soutěži se mi hlavně nelíbilo, že se celá běží na asfaltu, i když mají možnost udělat soutěž jinde. Proudařky měly co dělat, aby to vepředu na asfaltu a mokrých kobercích vůbec ubrzdily, dost nebezpečné a vzadu u základny nikdo nestahoval vodu mezi přechodem chodník a cesta, takže to bylo docela nepříjemné v tom běhat a nebylo si tam skoro kde sednout, což taky nebylo zrovna nejlepší, když tam bylo tolik týmů. Ale Dj byl okey a komentátor měl taky skvělé poznatky a startovku s časy dopisovali průběžně, což bylo taky fajn.

Štěpán Chrobaczek, rozdělovač, Bělá
Na Martinovskou soutěž jsem se osobně moc netěšil. Asfaltová trať je sice rychlá, ale za to celkem „o hubu“. Úrazů bylo celkem dost. A spojky a hadice si s asfaltem taky noc nerozumí. Jinak bych soutěž hodnotil celkem kladně. Jíst a pít bylo co, trať byla dobře nasvícená. Pro příště bych akorát změnil jedinou věc, a to místo konání. Proč by soutěž nemohla být třeba na nedaleké 112 s krásným areálem?