Poslední červencový pátek patřil sedmému kolu NHHL, které pořádali hasiči z Bělé. Celý den se honily bouřkové mraky v celém okolí a nejen Bělští si přáli, aby nespadla ani kapka. Zejména pak po loňském velmi chladném počasí.

V Bělé pořádají opět jednu z dalších hřišťových kol. Trať je tedy travnatá a kolem základny koberce. Sklopné terče a časomíra SDH Kozmice, vše fungovalo, jak mělo.

Stejně jako v Závadě se oproti loňsku navýšil počet startujících týmů. Do Bělé se sjelo 26 mužských týmů a 15 týmu v ženské kategorii, s čímž musí být Bělští hasiči opravdu spokojeni.

Pokud se dostaneme k samotným časům, opět došlo k výraznému zlepšení. Loni zde žádný tým nedosáhl na čtrnáctkový čas, letos to však bylo jinak. První skončili chalani ze Slovenského Hliníku nad Váhom (14,890), kteří startovali ke konci celého startovního pole, lze tedy říct, že hasiči z Bělé se snažili připravit na trati co nejlepší podmínky pro všechny družstva. Druhá skončila Vřesina A s časem 14,964 a nejlepší trojku uzavřeli muži z Tísku s časem 15,027. Nejrychlejší sestřik si v Bělé připisuje pravý proudař z Vřesinského Ačka (14,521).

V ženské kategorii se na prvním místě umisťují holky z Kozmic s časem 17,194 a jako jediný tým se dostal pod 18 vteřin. Skoro o vteřinu a půl pomalejší byly holky z Martinova, které se umisťují na druhém místě s časem 18,598 a třetí končí holky z Bolatic (18,745) od kterých je to letos v NHHL zatím nejlepší umístění. Nejrychlejší sestřik je stejně jako u mužů vpravo a s nádherným časem 16,775 ho získává proudařka z Kozmic a definitivně tím potvrzuje dominanci Kozmických holek na sedmém kole NHHL.

Smolaře jsme volili v tomto kole absolutně jednoduše. Stávají se jimi holky z Bělé, které loni na své domácí noční soutěži nedokončili vůbec a letos díky uzlu na céčkové hadici levé proudařky dokončují až s časem 38,136, vpravo to však bylo 17,465. Šťastlivci jsou jednoznačně kluci ze Vřesiny A, kteří se svým výkonem v Bělé dostávají na čelo tabulky před Děhylov a druhým místem v této soutěži potvrzují, že na zdejší trati se jim daří, neboť loni zde brali místo první.

Chválíme: pestrý výběr občerstvení, osvětlení tratě, hudba

Co zlepšit: vyšší trávník

Kristýna Šrámková, pravý proud, Píšť
Páteční soutěž v Bělé pro nás byla příjemným zážitkem. Za celý ženský tým chválíme hudbu a moderátora. Oceňuju i dobře umístěnou časomíru a osvětlenou trať. Vytkla bych jen dlouhé čekání na jídlo a snad nekonečnou frontu na záchod, ale to nemůžeme dávat organizátorům za zlé. Všechny jsme si to užily a těšíme se na další ročník.

Lukáš Holík, pravý proud, Svoboda
Kluci a holky z Bělé už loni předvedli, že umí připravit kvalitní soutěž a letos tomu nebylo jinak. Soutěž byla dobře zorganizovaná, velký výběr z občerstvení znamenal, že si každý přišel na to své.
Co mě osobně potěšilo, byla hudba na přání, kdy nebyl žádný problém si něco nechat zahrát. Přišel jsem jen na jeden menší nedostatek a to celkem vysoký trávník, ale to kluci určitě do příštího ročníku napraví. Takže celkové hodnocení za mě, určitě palec nahoru.