Jako jediné se 4. Kolo NHHL konalo v červnu. Hasiči z Markvartovic tedy měli dlouho pauzu pořádně svou soutěž vyšperkovat. Pojďme se tedy podívat, jak se jim to povedlo?

17. června, kdy si Markvartovice naplánovali svou noční soutěž, se od rána bojovalo s velkým větrem snad v celém kraji. Spousta z nás se obávala, jak budou vypadat časy, naštěstí se vítr v odpoledních hodinách uklidnil, a tak nic nebránilo Markvartovickým zapálit své pověstné pochodně kolem tratě.

Trať v Markvartovicích je skvělá, krásně připravený pažit, nově vyrovnaná trať a výborný asfaltový náběh slibovaly hodně rychlé časy, a to se taky potvrdilo.

Do Markvartovic se sjelo 23 mužských týmů a 13 družstev něžného pohlaví. V mužské kategorii padly dva časy pod 15 vteřin. Na prvním místě se umístily Tošovice s časem 14,751 vteřin a druhý útok pod 15 vetřin se povedl klukům z Vřesinského Ačka ( 14,809). Trojci nejlepších uzavřelo Zavadské Ačko s časem 15,069. Nejrychlejší terč u mužů padl v čase 14,202 a to se povedlo Tošovickému levému proudaři, a ten jasně potvrzuje jejich nejvyšší příčku na bedně. Co je pro nás možná trošku nemilým překvapením, jsou kluci z Rohova, kteří na soutěž vůbec nedorazili, a tak si připisují 0 bodů do tabulky, škoda, tohle se nám stalo poprvé, že by ligový team nedorazil pro body. Snad kluky uvidíme v Závadě.

Mezi ženami zvítězily holky z Martinova s časem 17,814 a v tabulce se tak na čele odrtrhují s rozdílem 6. bodů od druhého místa. Druhý stupeň obsadily ženy z Kozmic (18,450). Třetí se umístily děvčata ze Závady s časem 18,953.

Smolařů budeme mít v tomto kole více, protože si to prostě zaslouží. Začneme ženami. Holky z Markvartovic se jistě chtěly předvést na své domácí půdě a málem se jim to povedlo. Pravý proud shazuje terč v čase 16,933s, což se také stává nejrychlejším sestřikem v ženské kategorii, no na levém terči se to nepovedlo a proudařka se dokonce povozila na proudnici. Houževnatě však útok dokončila v čase 25,653 a tímto děvčata ztratila průběžné vedení v tabulce. Doufáme, že se proudařce nic nestalo, a že ještě holky spolu zabojují o zlato. Druhým smolařem jsou jistě kluci ze Služovic. Taktéž měli krásné umístění v tabulce po 3. kole, avšak v Markvartovicích nedokončují svůj útok, kvůli nespojenému céčku na levém proudu, přitom čas pravého Služovického sprintera (14,920) by stačil na třetí místo.

Jako štístka volíme kluky z Bělé, a to hlavně proto, že těsně po sestříknutí obou terčů jim prasklo první Béčko. Kdo ví, jestli by se jim to na podruhé podařilo stejně.

Chválíme: Organizaci (na vše bylo dost lidí, pohotovost při zasypání díry na trati, okamžité přeměření posunuté značky), svítící značky, atmosféra, komentátor, rozhodčí