Poslední květnový pátek se konalo 3. Kolo NHHL v Darkovicích. Celý pátek se nesl ve znamení nádherného letního počasí a to slibovalo opravdu teplý večer. Letní počasí způsobilo bouřky a v celém okolí se krásně blýskalo, některým týmům možná na lepší časy. Hasiči z Darkovic to naštěstí měli nahoře zařízené a tak nespadla ani kapka.
Darkovičtí pořádají svou soutěž na místním hřišti, kam se sjelo 12 ženských a 24 mužských družstev. Trať je tedy travnatá, pouze kolem základny a kádě koberce. Kluci z Darkovic si zvolili jako terče nástřikové a podle toho taky vypadaly časy.
Možná někteří z vás neví, že v loňském roce v anketě „nej soutěž“ skončilo SDH Darkovice se svou soutěží na posledním místě s žádným hlasem, ovšem letos bude situace docela jiná. Kluci si vzali všechny výtky k srdci a organizačně soutěž opravdu zvládli skvěle. Toto kolo se stalo milým překvapením pro všechny soutěžící i diváky. Těšíme se, jak na konci ročníku v anketě o nejlepší soutěž zamíchají s pořadím.
Jako první se na start postavil domácí tým ve zbrusu nových dresech a ukázal, že domácí trať a hlavně nástřikové terče dobře zná, proudaři totiž ukázali nejvyrovnanější sestřik soutěže – na PP 24,043 a na LP 24,047 s. Ovšem soutěž ovládli kluci z Děhylova s časem 18,825 a za zmínku stojí nejrychlejší sestřik soutěže, který předvedl Děhylovský pravý proudař (16,391). Na druhém místě končí Markvartovice s časem 18,836 a na třetím místě kluci z Píště (19,166s).
V Ženské kategorii vyhrály holky z Bohuslavického Áčka s časem 22,782. Na bednu s číslovkou dvě se postavily holky z Martinova 24,711. Třetí končí holky z Píště s časem 25,786. Holky z Bohuslavic tedy suverénně porazily ostatní ženské družstva, když druhý Martinov za sebou nechaly bezmála o dvě vteřiny.
Za překvapení tohoto kola, musíme volit oba týmy z Píšťě. V Děhylově (2. Kolo NHHL) končí muži beznadějně poslední a ženy jako poslední se zapsaným časem. Asi vyslyšeli naše přání o tom, že to snad otočí a předvádí to hned v Darkovicích. Obě družstva končí na 3. místě ve své kategorii. Jako smolaře tohoto kola musíme označit kluky ze Svobody, protože měli útok rozběhnutý opravdu dobře, avšak zhasla jim mašina a tedy končí jako jediný ligový tým s N-kem.

Chválíme: občerstvení (pivo a kofola ve skle); parkování

Co zlepšit: špatně umístěnou časomíru; zodpovědného terčového rozhodčího; administrativní chyby (dlouho nezveřejněná startovka, chybné výsledky)

Veronika Trulleyová, savice, Malé Hoštice
Za ženy z Malých Hoštic mohu říci, že se soutěž celkem vyvedla. Vytkla bych jen volbu nástřikových terčů, které jsou podle mě nevhodná volba pro noční soutěž. Když už teda nástřikové terče, tak potom člověka, který je spolehlivý a uzavře ventil terčů po každém útoku a né, že občas zapomene. Přece jen není to tolik práce, uzavřít dva ventily po každém útoku. Terče však byly velmi dobře osvětlené, což bych hodnotila kladně a za naší levou proudařku vzkázala pořadatelům pochvalu za jejich výborné občerstvení.

Jan Čepčiansky, koš, Služovice
Darkovická soutěž byla v pohodě, hlavně, že nezačalo pršet, jak to na první chvíli vypadalo, ale udrželo se to. Moc se mi nelíbilo, že soutěž proběhla na nástřikové terče, ale podmínky jsou pro všechny stejné, tak jsme se s tím museli poprat. Líbí se mi parkováni, že není daleko od tratě, ale vytknul bych klukům takové dva menší nedostatky, a to, že nebyla dobře umístěna časomíra, a tím pádem na ní nebylo dobře vidět. Druhý nedostatek bylo osvětlení základny pro chystající se družstva. Když šlo družstvo na start tak ho jen otočily a tím pádem oslňovaly přihlížející družstva, myslím, že by byla lepší varianta osvětlení zavěsit na tu vysokou zábranu za brankou a dát ho na vypínač. Věřím, že kluci z Darkovic tyto mouchy vychytají a na příští rok to bude zase o něco lepší a bude se na co těšit!