V Děhylově se konalo druhé kolo NHHL hned týden po Píšti. Jaro nám vystrkovalo konečně pořádné růžky a vypadalo to na pěkný jarní večer.
Hasiči z Děhylova jsou velmi aktivní a za rok objedou opravdu hodně soutěží, proto všichni očekávali velkou konkurenci družstev. Přijelo celkem 32 mužských teamu a 13 ženských, s čímž musí být Děhylovští nadmíru spokojení.
Trať v Děhylově je opět dost specifická, travnatá z kopce, jen základna a káď jsou umístěny na dlažbě, časomíra stejně jako v Píšti od SDH Kozmice. Tento terén slibuje opravdu velmi rychlé útoky, většina týmu chce dosáhnout pod hranici 15s a ti, co zaváhali v Píšti, dohnat náskok ostatních týmů. Co trochu kazilo image druhého kola, byl počáteční chaos, když běželi domácí, jeden člověk opravdu nestíhal vše.
První na trati, jak už jsme zmínili, se objevili domácí, a hned ukázali, co můžeme čekat za časy. 14,674 sekund a v areálu vypukl obrovský jásot, Děhylovský čas dokázala překonat už jenom Vrbice A s časem 14,524 a třetí se umístila Vřesina A s časem 15,025, která loňskou soutěž v Děhylově vyhrála.
V ženské kategorii se na prvním místě umístily holky z Malých Hoštic a pěkně si napravily reputaci z pokaženého útoku z prvního kola, jejich čas 18,113 stačil na překonání holek z Kozmic 18,267 a děvčat z Markvartovic 18,646.
Za překvapení tohoto kola volíme Kozmické ženy, které v Píšti končili až na osmém místě a výsledkem z Děhylova si zajistili prozatímní třetí místo v tabulce. Naopak mezi smolaře kola vybíráme muže z Píště, kterým se sice útok nepovedl ani na domácí půdě, avšak z Děhylova si odvezli N, jako jediný z mužských ligových týmů, za nesestříknutý levý terč, obsazují tedy předposlední místo a věříme, že to ještě otočí.

Chválíme: Upravený přechod z trávy na dlažbu u základny, komentátora
Co zlepšit: Počáteční chaos, zapomněli se měřit hadice, chyběla píšťalka hlavnímu rozhodčímu a vesty, chvílemi nebylo kde kouknout na výsledky (buď telka nezobrazovala všechny týmy, nebo se to přehazovalo do jiného programu), špatně umístěno startovné (soutěžící startovné hledali, jelikož bylo umístěno v oblasti posezení mezi lidmi, nebylo nijak označeno a byla tam tma), málo místa pro návštěvníky.

Klára Vikusová, rozdělovač, Závada ženy
2. kolo NHHL patřilo Děhylovu. Letos vyšlo opravdu senzační počasí. Trať z kopce, proto přijelo (podle mého názoru) spoustu týmu nabuzeno ukázat to nejlepší! Čekala jsem, že u mužských týmů bude padat čtrnáctka za čtrnáctkou a u ženských sedmnáctka za sedmnáctkou, ovšem se tak nestalo. Co se týče organizace, byla na dobré úrovni, ale došlo k pár menším chybám. Hned na začátku se neměřily hadice, ale rada se s tím vypořádala dobře. Co mi nejvíc vadilo, bylo, že kolem startovní čáry byla spousta lidí, ač na upozorňování pořadatelů toto diváci nerespektovali. Jinak byla organizace dobrá, žádné fronty, dost jídla, pití, alkoholu. Myslím si, že tahle soutěž byla zorganizovaná dobře, byla naladěná skvělá atmosféra a podle mého názoru panovala zdravá konkurence mezi týmy.

Jiří Lasák, levý proud, Bohuslavice
Tak co se týče organizace soutěže, organizace byla celkem dobrá, startovní listina plná skvělých týmů, líbí se mi běh z kopce, lze tam dosáhnout skvělého času, bohužel náš tým neuspěl. Jediné, co bych vytkl, je opravdu otvírání startovky ve 00:00, možná by bylo ještě dobré zapracovat na pár detailech. Když to shrnu, soutěž byla celkem vydařená, počasí vyšlo a sešlo se mnoho týmů. Další soutěž na nás čeká v Darkovicích, uvidíme, jak se ukážou tam.