Abychom se zúčastnili letošního předposledního kola NHHL museli jsme zajet stejně jako loni do Služovic, kde pro nás místní hasiči připravili opět vynikající kolo. Ovšem letos na ně byly kladeny mnohem větší nároky, přece jen loni dokázali vyhrát anketu o nejoblíbenější soutěž NHHL 2016. Jestli se jim letos podaří obhájit, to se teprve dozvíme. Co už však víme, jsou výsledky z jejich soutěže. Služovická trať snese opravdu ty nejtvrdší nároky všech hasičů, což jistě potvrdí všechny týmy, které zdejší soutěže navštěvují ať ve dne či v noci. Letošní Služovická soutěž snad může dostat punc „nešťastná pro ligové týmy” když vezmeme v potaz fakt, že do desátého místa se zvládlo nacpat pouze pět mužských ligových týmů a to většina byla až v té druhé půlce této desítky. A u žen to bylo velmi podobné.
Do Služovic přijelo startovat celkem 43 družstev, z toho bylo 30 mužských a 13 ženských. V mužské kategorii, jak už jsme zmiňovali, se moc ligovým týmům nedařilo. Na prvním místě se v této soutěži umístil Prchalov B, který dokázal dosáhnout času 14,632s. Druhou příčku obsadili domácí muži, kterým se loni podařilo domácí soutěž vyhrát, letos jim čas 15,226 stačil k druhému místu. Pro pohár za třetí místo si došli muži ze Svobody (15,292), kteří loni v NHHL zápolili také, nicméně letos NHHL navštívili poprvé. Nejrychlejší sestřik předvedl proudař na levé straně z Prchalova B (14,466). Pokud se zaměříme v tomto kole na tři ligové týmy, které brali nejvíce bodů, jsou to Služovice, Děhylov a Bělá. No a průběžné pořadí před posledním kolem ve Vřesině je následující: Děhylov – 213b., Kozmice A – 198b. a Bělá – 196b.
V ženské kategorii to vypadalo podobně jako u mužů. Na první tři místa Služovické soutěže se dokázaly prorvat pouze ženy z Kozmic, které však zvládly celou tuto soutěž ovládnout s časem 16,869. Druhé skončili ženy ze Skrochovic, které svůj útok zaběhly v čase 17,016 a třetí místo obsadily stejně jako u mužů loňské účastnice NHHL, ženy z Bolatic (18,852) a stejně jako muži ze Svobody se Bolatické ženy ve Služovicích objevily na NHHL letos poprvé. Nejrychlejší sestřik měla levá proudařka z Kozmic. V ženské kategorii je pořadí před posledním kolem následující. Kozmice – 156b., Markvartovice – 141b., Malé Hoštice – 128b.
Tentokráte začneme smolaři Služovické soutěže, protože jich je opravdu požehnaně. V mužské kategorii je to v první řadě Rohov, muži z Rohova se při příchodu na základnu unáhlili a začali si materiál chystat bez povelu rozhodčího, což je samozřejmě proti pravidlům a rozhodčí na základně se s nimi vůbec nemazlil, proto odcházejí s nulovým přídělem bodů. Druzí smolaři v mužské kategorii jsou muži z Kozmic B. Svůj útok nedokončili kvůli nezapojenému C do rozdělovače. A za smolaře můžeme považovat také Kozmice C, které díky dvouvteřinovému prostřiku přicházejí o třetí příčku v průběžném pořadí, kterou po Strahovickém kole měli. V ženské kategorii to byla obrovská mela, viděli jsme hned 6 nepovedených útoků, z nichž však nejlépe vyvázl Martinov. Ovšem takové útoky žen z Bělé, Závady, Markvartovic, Štěpánkovic či Bohuslavic opravdu za šťastné považovat nemůžeme, což také dokazují výsledné časy.
Štístka máme ve Služovicích celkem jasná. V mužské kategorii jsou to muži z Děhylova a z Bělé, kteří i přes více než vteřinový prostřik dokázali brát do tabulky velký počet bodů za druhé a třetí místo v tabulce ligových týmů. V ženské kategorii za štístka považujeme ženy z Píště, které po třech nevydařených kolech berou body za třetí místo!
Chválíme: trať, osvětlení tratě, promítání startovky
Co zlepšit: možná osvětlení na základně aspoň během přípravy, ale to je spíš taková drobnost