V pátek 15. 9. se opět rozbouřil nad Vřesinou ohňostroj a to znamená jen jediné, místní hasiči pořádají poslední kolo naší ligy. Pro spoustu týmů je to poslední soutěž vůbec, a tak po skončení soutěže nemohlo probíhat nic jiného než pořádná párty. Před Vřesinou nebylo nic rozhodnuto, snad kromě holek z Kozmic, které už měly titul prakticky v kapse, se mohlo stát cokoliv a taky se toho docela dost dělo. Pojďme se podívat, jak to ve Vřesině probíhalo.

Do Vřesiny se na noční soutěž každoročně sjíždí hodně týmů, což se potvrdilo i letos. 28 mužských týmů a 12 týmu žen přijelo ukázat své kvality a ti ligový zabojovat ještě o nějakou tu lepší příčku.

Že by se zrovna všem týmům dařilo, to říct nemůžeme, časy to nebyly nijak oslnivé, když vezmeme v potaz, že rekord NHHL drží Závada z loňského roku na téhle trati s časem 14,420s, asi se nikdo nedivil, když většina lidí tipovala časy právě pod 15 vteřin. Bohužel pod tuhle hranici se nedostal nikdo.

Nejblíže se tomu však příblížilo družstvo Kozmice C, které dosáhlo času 15,088 a Vřesinskou soutěž vyhrálo. Druhé místo obsadili muži z Děhylova, kteří tak potvrdili své kvality nového mistra NHHL 2017 (15,412). A třetí místo pro sebe uchvátili muži ze Stachovic s časem 15,862s. Nejrychlejší proudař je z družstva Kozmice C a běžel na pravé straně (14,564).

V ženské kategorii to opět vypadalo velmi zajímavě. První místo obsadily ženy z Malých Hoštic, které ve Vřesině zaběhly čas 18,107. Druhé místo si odvezly mistryně NHHL 2017 Kozmice s časem 18,483. No a třetí místo patřilo holkám z Bohuslavic s časem 18,657. Nejrychlejší proudařka běžela opět na pravé straně a byla to proudařka z Malých Hoštic (16,909).

Jdeme na štístka a smolaře soutěže ve Vřesině. Za štístka můžeme jednoznačně považovat muže z Kozmice C, kteří celou soutěž vyhráli a tímto výkonem se v posledním kole dokázali přehoupnout na třetí místo celkového pořadí NHHL. Další štístka jsou muži z Bohuslavic, a ačkoliv si všichni povětšinu času myslí, že kluci umí udělat dobré časy, moc to letos nepředváděli a výkon ve Vřesině je opět jeden z jejich lepších. V ženské kategorii to máme jednoznačně ženy z Malých Hoštic, které nejen že předvedly nejrychlejší sestřik soutěže, dokázaly taky celou soutěž vyhrát, ačkoliv jim to v konečném pořadí moc nepomohlo a zůstávají na trojce. Další štístka jsou ženy z Kozmic, které celou sezonou NHHL projely jako nůž máslem a už po Služovicích bylo jasné, že jsou mistryně NHHL. Dokázaly se ukázat i ve Vřesině a předvedly útok na druhé místo. No a nesmíme zapomenout na ženy z Bohuslavic, které po nevydařených Služovicích opět dokázaly pořádně zabodovat.

Smolařů máme ve Vřesině opět docela požehnaně. Jedním z nich jsou jednoznačně muži se Služovic, kteří ve Služovicích brali plný počet bodů a ve Vřesině mohli bojovat ještě o druhé místo v celkovém pořadí NHHL, nicméně se jim útok nepodařil, rozpojený spoj na béčkách pro ně znamená čas přes 36 vteřin a pouhých 6 bodů. Další smolaři jsou muži z Bělé, kteří taktéž mohli ve Vřesině zabojovat o druhé či třetí místo v konečné tabulce NHHL, nicméně velké prostřiky na proudech jim tento boj zhatily a musí se spokojit s bramborovou příčkou. A v Bělé ještě chvíli zůstaneme, protože jako smolařky můžeme brát jistě i jejich holky. Obrovský prostřik na levém proudu holky stojí pěkné umístění a ztrácí tak boj o čtvrtou příčku. Minimálně na chvilku kdy jdou na start holky z Martinova, které také bojují na jednom z terčů a výsledný čas je ještě horší než u žen z Bělé. V konečném pořadí to tedy vypadá následovně pro tyto dva týmy. Martinov čtvrtý a Bělá ženy páté, sice se stejným počtem bodů, ale díky jednomu druhému místu, které měl Martinov na 3. kole NHHL, se holky dostávají až za ně. Další smolařky jsou ženy ze Závady, které opravdu chtěly zabojovat o lepší umístění. Noo holky to hodně uspěchaly s vodou a předku, konkrétně jejich rozdělovačce a pravé proudařce nedaly žádnou šanci. Pravé proudařce vypadává proudnice z ruky a to znamená čas až přes 30 vteřin a až sedmé místo v konečném pořadí NHHL. Což je pro mistryně NHHL 2015 a více mistryně NHHL 2016 určitě nedostačující.

Chválíme: trať, osvětlení, vyřešení loňského vypadávání proudu, ohňostroj

Co zlepšit: problémy na terčích