21. 7. 2017 to je to datum, které měli Bohuslavičtí ve svém kalendáři zaznačeno červeně. Proč? Protože pořádali už šesté kolo Noční Hlučínské Hasičské Ligy. No určitě jim v pátek ráno po probuzení neudělalo radost počasí, které nestálo za nic. Nepřestávající déšť jim jistě nadělal nové vrásky na čelech. Ale v Bohuslavicích poprosili dobře hasičského Boha, který jim v poledne přestal smáčet trať, a tak nebránilo nic tomu, aby se vše začalo chystat a přesně ve 22:00 vyběhl první tým jejich soutěže!

V Bohuslavicích se běhá na novém náběhu ze zámkové dlažby s přechodem na trávu místního hřiště. Dalo se čekat, že zde budou padat rychlé časy, ale Bohuslavické terče jsou zrádné, o čemž se už v minulosti hodně proudařů přesvědčilo. Pojďme se podívat, jak vypadala letošní noční soutěž.

V Bohuslavicích se opravdu zadařilo mužům z Kozmického Áčka, kteří zde dokázali vyhrát s časem 14,87s a jako jediný mužský tým svůj výsledný čas dostávají pod patnáct vteřin. Druhé místo si pro sebe urvali muži z Komárova s časem 15,65. A pro placku s trojkou si přišli kluci ze Služovic, kterým se povedlo svůj útok dokončit v čase 15,66s. Nejrychlejší shoz v mužské kategorii jsme mohli vidět při útoku Závadského Ačka, když jejich levý proudař dokázal shodit svůj terč v čase 14,39s.

V ženské kategorii opět jasně dominovaly ženy z Kozmic a Markvartovic. Obě družstva v Bohuslavicích dokázala pokořit hranici osmnácti vteřin. Kozmice ženy první místo (17,29s) a Markvartovice ženy druhé místo za čas 17,56s. Třetí příčku obsadily ženy ze Závady s časem 18,05s. Nejrychlejší proudařka běžela vpravo za tým Markvartovice a dokázala terč shodit v čase 16,95s.

Štístka Bohuslavického kola musíme jednoznačně volit domácí ženy, které se sice umístily na čtvrtém místě, ale když vezmeme v potaz, že už od Píštěckého druhého kola se jim lepí smůla na paty, je to opravdu dobrý výsledek. Dále určitě muži z Kozmického Áčka, kteří jako jediní prolomili hranici patnácti vteřin a s druhým místem na denní soutěži v Bohuslavicích ukazují, že je to letos jejich oblíbená trať.

No a teď smolaři. Těch máme opět trochu více. Domácí družstvo mužů se na domácí trati jistě chtělo odpoutat ode dna tabulky, ale kluci vzadu na savicích jim to nedopřáli a s časem 18,6 jistě spokojení nejsou. Závadské Áčko, které na levém proudu předvádí nejrychlejší shoz soutěže, ale vpravo je to vysoko až 22,53s. S takovým výsledkem z Bohuslavic určitě odjíždět nechtěli. Kozmice C měli ten stejný problém. Vlevo 15,15s, vpravo 22,70s. A nesmíme zapomenout na Vřesinu. Pravý proudař shazuje za 14,66s, ovšem levý proudař nezvládl zapojit proudnici a dokončuje až v čase 37,33, a tak Vřesina končí ve výsledkové tabulce jako poslední tým s časem. V ženské kategorii se svým výsledkem určitě nebudou spokojené ženy z Malých Hoštic, které si do ligové tabulky připisují nejméně bodů.

Výsledky z tipovací soutěže už máme na facebookových stránkách, přesto se zmíníme, že nejlépe dokázal výsledný čas v mužské kategorii trefit tiper Wenca, který tipoval čas 14,856. V ženské kategorii zabodoval Fotr Prass, který tipoval nejblíže výsledný čas 17,259s.

Chválíme: Osvětlení tratě

Co zlepšit: ze startu se neměřili hadice

Kristýna Tessarzová, pravý proud, Markvartovice

Bohuslavická trať je v celku dobrá. Pozitivní je, že náběh na základnu neklouže a trať byla skvěle osvětlena, takže žádnému z diváků nic neunikne. Co je dobré, tak na startovní čáře jsou si všichni hodně blízko u sebe, což napovídá pěknému sblížení tým. ? Velké mínus byla podle mě časomíra, která nefungovala tak, jak by měla. Co se týče občerstvení, tady bych pár vítek našla, hamburger byl přeplněn zelím, studené klobásy a teplé pivo. Ale na to, že se konal teprve druhý ročník této soutěže, tak jde vidět, že organizátoři se snaží, aby jejich soutěž byla rok od roku lepší.

Václav Koterec, rozdělovač, Darkovice
Výborné soutěže se špatně kritizují. Myslím, že není co zásadního vytknout. Super komentář vytvořený speciálně pro každé družstvo, skvěle připravená trať i s osvětlením, pestrá nabídka jídla i ostatního občerstvení.
Našel bych pár věcí, za které ale pořadatel nemůže a nijak je neovlivní.
Je škoda, že před soutěží zapršelo a počet parkovacích míst se tak velice zmenšil, takže chválím sousedy, kterým nevadilo, že se parkuje na jejich pozemcích.
Závěrem bych podotkl, že mají všichni moc rychlé mašiny, ale jak říkám, za to pořadatel nemůže.