V pořadí již třetí kolo za sebou v našem seriálu závodů Noční Hlučínské Hasičské ligy se konalo v Darkovicích. Hasiči z Darkovic si vybrali pro své kolo poslední pátek v měsíci květnu a všichni se těšili, že bude krásné počasí. To však vydrželo přesně do startu soutěže. S vyběhnutými prvními družstvy začalo docela hustě pršet, a tak se všichni obávali jak to zvládne Darkovická trať. Déšť naštěstí netrval dlouho a po chvíli pršet přestalo. I když žádní hasiči nejsou z cukru, běžet v dešti je docela nepříjemné.

Darkovické kolo je vůbec první ligové kolo pořádané na hřišti místního spolku sportovců. Proto je celá trať na trávě, jen kolem základny jsou koberce. Terče i časomíru mají Darkovičtí své, a tak se třetí kolo NHHL odehrává na nástřikové terče. Na toto kolo se sjelo 20 mužských družstev a 10 družstev něžného pohlaví.

Přistupme tedy k samotným výsledkům. Nástřikové terče jsou pro většinu týmů specifické a soutěží na tyto terče moc týmů přes rok neobjede, podle toho tedy vypadají i časy. V mužské kategorii se na prvním místě umístili chlapci ze Svinova s časem 18,682. Pohár za druhé místo si přišli s velkým jásotem převzít muži z Bělé, výsledný čas 21,194. Třetí místo obsadilo mužské družstvo z Kozmic C (21,861). Nejrychlejší sestřik, respektive nejrychleji dokázal naplnit terč levý proudař ze Svinova (18,575).

Ženskou kategorii ovládly ženy z Kozmic s časem 23,820. Na druhé místo se dostaly holky z Martinova a doufejme, že je to jejich znovuzrození po dvou nevydařených soutěžích (23,947), navíc to vypadá, že v Darkovicích se jim daří, protože loni zde skončily také druhé. Pohár za třetí místo v ženské kategorii si odnášejí ženy z Malých Hoštic s časem 24,020 a po druhém místu z Píště to vypadá, že letos chtějí šlapat favoritkám na paty. Nejrychleji dokázala naplnit terč pravá proudařka ze Svinova (20,889).

Za překvapení kola musíme volit muže z Bělé, kteří svým výkonem předvedly druhý nejrychlejší útok a mezi ligovými týmy dokonce nejlepší, a tak po nevydařeném Píšti si opět v tabulce polepšili a dostali se na třetí příčku. Za smolaře tohoto kola musíme označit košaře z Kozmického Áčka, který podklouzl a o káď si narazil žebra. Útok stihl dokončit, poté se však bez dechu a se zapadlým jazykem svalil na zem. Díky včasné pomoci však odešel po svých a za velkého potlesku, doufáme, že je již v pořádku a nic vážnějšího se mu nestalo. Nicméně těch smolařů můžeme označit více, muže z Bohuslavic či ženy ze Závady, které díky nezapojenému céčku na rozdělovači konči poslední. Zklamáním jsou pak nováčci z Chuchelné, kteří sice na soutěž dorazili, ale rozhodli se neodstartovat a tak přicházejí o body a propadají se na poslední místo.

Chválíme:
Co zlepšit: Startování (některé týmy odstartovali až na pátý pokus, ti šťastnější vyběhli už na třetí pokus), Startovka (byla v naproste tmě a sotva se dala přečíst, navíc docela velká tabule na to aby se zapisoval jen výsledný čas, zbylo spoustu místa a mohly se zapisovat časy obou terčů), osvětlení

Blanka Hanslíková, stroj, Kozmice

Soutěž v Darkovicích mě zklamala. Myslela jsem si, že když už se v minulých hodnoceních objevilo,   že „soutěž byla málo osvětlená a diváci, kteří se přijdou podívat, kteří tomuto sportu nerozumí, vidí jen osvětlené terče“, tak že se kluci nějak k tomu postaví, ale nestalo se.

Při placení startovného měly holky baterku, startovka taky bez osvětlení nebyla vidět. 

No a pak už ten největší problém, startovací pistole. Kluci, asi byste měli zakoupit novou pistoli, už má svou kariéru za sebou… Tento problém strašně soutěž prodlužoval. Padaly tam nadávky na startéra, ten ale tento problém neovlivní a jen ho to znervózňovalo. Pak startoval šílenou rychlostí…. A ke všemu na mnoho pokusů.
Co se týče občerstvení, zde jsme byli spokojeni.

Lukáš Moravec, koš, Strahovice

Jídlo měli dobré a systém startovky nám ani tak nevadil. Dobré zlepšení byly i světelné značky na trati, které minulý rok neměli. Ale měli si dát pozor na svoji časomíru, protože když některé týmy startovali na pátý pokus, tak to moc ideální není. Taky mohla být lepší hudba, která by líp navodila atmosféru nebo lepší komentář k soutěži.

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=LoVbvA9sX_I