Report 2. kolo NHHL Píšť

19. 5. 2017 to je datum, které si pro pořádání letošní noční soutěže vybrali hasiči z Píště. Pro ně trochu neobvyklé, protože svou soutěž posunuli o týden později, než tomu bývalo v minulých letech. To je však jediná věc, kterou Píšťáci změnili. Jinak vše probíhalo, jak jsme byli zvyklí. Velkolepá show s ohňostrojem, který celou soutěž zahájil a tradiční velký výběr skvělého občerstvení přilákal spoustu fanoušků i družstev.

Trať je v Píšti do pořádného kopce, a tak většina týmů do poslední chvíle probírá strategii, jak útok provést co nejlépe. Hlavně lidem na stroji jedou mozkové závity do poslední chvíle a snaží se okoukat od ostatních, jak na to. Do Píště se sjelo celkem 36 družstev. Z toho bylo 25 mužských a 11 ženských týmů.

V mužské kategorii první místo jasně vyhráli muži ze Svinova s časem 16,408s. Druhou příčku obsadili muži z Kozmického céčka (16,756). A třetí místo brali borci ze Závady A za čas 16,873. Nejrychlejší sestřik předvedl borec na pravém proudu z Kozmic C, svůj terč shodil v čase 15,391. Potvrzuje tedy, že je to muž na svém místě, protože v Děhylovském prvním kole předvedl také nejrychlejší sestřik.

V ženské kategorii se dokonce měnil dosavadní rekord tratě. Ten pokořily holky z Markvartovic o více než vteřinu a půl a v Píšti tak berou první místo s časem 18,596s. Na druhém místě končí holky z Malých Hoštic (20,322) a napravují si tak reputaci z minulého kola. Třetí příčku obsazují ženy z Kozmic (20,518). Nejrychlejší proudařka je z Markvartovic a levý terč shodila v čase 18,048s, což je opravdu skvělý výkon.

Tak jako minulý týden byla obě Bohuslavická družstva štísky, ve druhem kole jsou smolaři. Holky nezvládly za čtyři minuty nachystat základnu, respektive jim ne a ne držet savice na klubku, a tak ani nevyběhly a do tabulky si připisují pouze pět bodů. Jejich kluci vyběhli, ovšem tak namotivováni, že strojník nedal předku šanci, a když k tomu připíšeme malé zaváhání na béčkách, je z toho opravdu vysoký čas a opravdu málo bodů. Ke smolařům však můžeme zařadit také úřadující mistryně NHHL z Martinova. Opět šílený prostřik na pravém proudu a holky se zatím drží na chvostu tabulky. Štíska volíme holky z Markvartovic, soutěž vyhrály, pokořily rekord tratě a zatím jsou po dvou kolech ligy na prvním místě v tabulce.

Chválíme: Chyby z loňska odstraněny, osvětlení, zábrany u startovní čáry, organizace

Co zlepšit:

Kateřina Michalíková, rozdělovač, Bělá ženy

Mě se soutěž líbila. Organizačně ji měli zvládnutou dobře, všichni dělali, co měli, aspoň z mého pohledu. Osvětlení bylo mnohem lepší než minulý rok, myslím, že i stav trati byl podstatně lepší. O jídlo a pití si myslím, že nouze nebyla, ostatně jako každý rok. Co se mi nelíbilo byla základna, která se nám zdála trochu zkřiva, ale dalo se to zvládnout. Trošku mě mrzelo i rozhodnutí hlavního rozhodčího o značkách na trati, ale co se dá dělat. Jo a našim holkám vadil furt kecající moderátor, který kecal do každé písničky a nakonec ani nevyhlásil, že jsme skončily čtvrté! 😀 Ne, soutěž byla samozřejmě skvělá!

Daniel Kuděla, pravý proud, Závada B

Pořadatelé opět nezaháleli a nachystali nám nádhernou soutěž, počasí jim také přálo a boj o časy se protáhl až do ranních hodin a po celou dobu nás dostatečně zásobovali občerstvením. Celkově se jednalo o velmi povedenou soutěž v podání sousedů z Píště.