Čas se posunul vpřed a po opravdu dlouhé pauze jsme se opět setkali na v pořadí druhém kole NHHL. Proč druhém a ne třetím? Z důvodu situace a zrušení veřejných akcí z hodiny na hodinu muselo být pár hodin před začátkem zrušeno druhé kolo NHHL v Píšťi, tudíž jsme si museli na další kolo ještě o 2 týdny počkat déle.
Další kolo NHHL se tentokrát uskutečnilo v Bělé. Počasí vyšlo dokonale, všichni již byli natěšení, že si opět zaběhnou požární útok a my se těšili na skvělé výsledky. Do Bělé se v letošním roce sjelo dohromady 42 družstev. Z toho 28 mužských a 14 ženských týmů.
V mužské kategorii to byl velký a těsný souboj o první příčky, čemuž nasvědčují těsné rozdíly časů. Na prvním místě se umístilo družstvo ze svobody s časem 14,710, druhé místo ukořistilo družstvo ze Svinova s časem 15,290 a třetí místo obsadilo družstvo ze Závady s časem 15,390. V lize první tří místa obsadili družstva ze Svinova, Děhylov a Píšť. Největšími smolaři v rámci ligy se stalo družstvo z Bělé kdy první sestřik měl hodnotu 14,650 a však na druhém proudu byl sestřik o mnoho pomalejší a to 19,820. Mezi smolaře musíme také zařadit družstvo z Komárova po vyhraném úvodním kole se jim útok v Bělé vůbec nevyvedl a končí s N. Nejrychlejší sestřik činil 14,290 a podařil se klukům z TošOder.
V ženské kategorii nastal také zajímavý souboj o první pozice. Na prvním místě s časem 18,720 skončilo družstvo z Markvartovic, druhou příčku obsadilo družstvo ze Svinova s časem 18,840 a třetí místo obsadilo družstvo z Tísku s časem 18,990. V lize poté první tři místa obsadily družstva z Markvartovic, Svinova a Služovic. Nejrychlejší sestřik měl hodnotu 17,860 a předvedly ho holky ze Služovic. Smolařky letošního kola v Bělé určitě jsou holky z Děhylova, které se díky velkému prostřiku umístili až na deváté příčce. Po minulém kole a velké senzaci v podobě útoku holek z Bělé je taky můžeme zařadit za smolařky tohoto kola, jelikož svůj útok bohužel nedokončili.
Další kolo nás nejspíše čeká ve Štěpánkovicích. Doufáme, že se aktuální situace opět nezhorší a že se na tomto kole setkáme v plné síle a chuti boje o první příčky v letošním ročníku NHHL. Všem výhercům Bělského kola gratulujeme a všem přejeme mnoho zdaru v dalších bojích.