První srpnové kolo letošního již čtvrtého ročníku NHHL si na starost vzali hasiči z Martinova. V Martinově se noční soutěž odehrává v místním areálu firmy a běhá se komplet celá na asfaltu jako jediná v celém seriálu ligových kol NHHL. Většina družstev se na této trati obává různých zranění, ale zase je Martinovská trať velice rychlá. Do Martinova přijelo poměřit své síly 21 mužských družstev a 8 ženských. Jak se na Martinovském asfaltu družstvům dařilo?

Celou soutěž dokázali vyhrát muži ze Svinova s perfektním časem 14,49 s. Druhou příčku obsadili muži z Kozmického Céčka s výsledný časem 14,58s. Třetí příčka patřila mužům z Pustkovce, kteří zaběhli svůj útok za 15,25. Muži z Kozmic C jsou tak jediné ligové družstvo, které se dostalo do první trojky. Nejrychlejším proudařem večera se stal sprinter z Děhylova, který běžel na pravý terč a shodil ho v čase 14,22s. V tabulce se sečtenými body to máme následovně. První stále zůstávají muži z Děhylova, kteří mají 139 bodů. Druzí jsou muži ze Služovic s 128 body a na třetí místo se nám vyhoupli muži z Kozmic C, kteří mají aktuálně 121bodů.

Ženskou kategorii ovládly ženy z Kozmic, které s výsledným čase 17,26 vyhrály o více než vteřinu před druhýma holkama z Martinova, které si do výsledkové tabule zapsaly čas 18,3s. Třetí příčka patřila ženám ze Závady, které svůj pokus ukončily časem 18,35s. Nejrychlejší proudařka večera běžela na pravém proudu s týmem Kozmic a svůj terč shodila v čase 16,82s. V ligové tabulce máme body rozděleny takto. První jsou ženy z Kozmic, které na svém kontě mají 91 bodů. Druhé jsou holky ze Závady s 87 body a třetí příčka stále patří holkám z Markvartovic, které mají na svém kontě 80 bodů.

Komu se v Martinově dařilo a komu se to naopak nepovedlo? Smolaři tohoto kola jsou v mužské kategorii jistě muži z Kozmic A a ze Závady. Při Závadském pokusu se nepodařilo našroubovat koš a rozhodčím tak bylo vyhodnoceno, že je pokus neplatný. Kluci z Kozmic A, běželi hned dvakrát, protože při prvním pokusu jim praskla hadice. Ale ani na podruhé se na ně neusmálo štěstí, když je hned při příchodu na základnu začal skrápět déšť. Vlevo sestříknuto za 14,79 bohužel pravý terč zůstal neshozený. V ženské kategorii jsou to jistě holky z Markvartovic, které letos útočily na první místo v lize, ale poslední dvě kola se jim moc nepovedla. V Martinově pravá proudařka nestihla zakleknout a ošklivě se povozila na hadici (snad její zranění nejsou vážná). A dalšími smolařkami jsou holky z Píště, levý terč zastavil časomíru v hodnotě 17,78, ale bohužel pravý terč i přes velkou snahu holek útok dokončit se shodit nepodařilo, a tak si všechna tato družstva odvážejí pouze 5 bodů. Štístka tohoto kola jsou určitě muži z Kozmic C, kteří se jako jediní z ligových teamu dostali na bednu a navíc je to již třetí kolo za sebou, kdy si zapisují do tabulky plný počet bodů. Pak to jsou muži z Děhylova, u kterých to však letos není velkým překvapením, že jsou na předních příčkách. A za štístka můžeme považovat také Bělské družstvo mužů, kterým se konečně povedl pěkný útok. V ženské kategorii musíme brát za štístka vítězky tohoto kola, ženy z Kozmic, ale také domácí družstvo žen, které dokázalo na své trati, že zná každý její kousek a umí zde zabodovat.