A máme za sebou už šesté kolo NHHL, které se konalo v Bohuslavicích. To znamená, že se nám liga přehoupává přes svou polovinu. Bohuslavickým hasičům však určitě přibyly nějaké ty vrásky na čele kvůli počasí, které celý týden zvedalo některé toky vydatným deštěm. Nicméně zatím nám to letos vychází a i v tomto případě se vše v pátek uklidnilo a my jsme si mohli užít šesté kolo plnými doušky a bez deště. V Bohuslavicích se soutěž koná na hřišti, ale místní hasiči zde mají udělaný náběh, takže to nebyla klasická hřibová soutěž jako je v Závadě, nebo která nás čeká příští týden v Bělé. Do Bohuslavic přijelo celkem 24 mužských družstev a ženských teamu bylo 9. Jak tedy Bohuslavická soutěž dopadla?

Mezi muži zvítězilo družstvo Kozmice C, které svůj útok dokončilo v čase 15,41 vteřiny. Na druhou příčku se svým útokem dostali muži z Kozmického áčka, kteří časomíru zastavili na hodnotě 15,67. A pohár za třetí místo putuje do hasičárny neligových Jamnic, které zaběhli útok pod rouškou noci s hodnotou 16,22 sekund. Nejrychlejší sestřik večera si připisuje levý proudař z Kozmického áčka, který sestřikl svůj terč v čase 14,58s. Průběžná bodová tabulka vypadá následovně. První místo stále drží Děhylov se 101 body, druhou příčku okupují muži ze Služovic, kteří již nasbírali 98 bodů a třetí jsou Kozmice A s 92 body.

Ženskou kategorii nám po nepovedeném kole v Závadě opět vyhrávají ženy z Markvartovic, které svůj útok dokončily s časem 17,48s a jsou tak jediné ženy večera, které se dostaly pod hranici osmnácti vteřin. Druhé místo pro sebe uchvátily ženy ze Závady s výsledným časem 18,41s. Třetí místo v Bohuslavicích patřilo ženám ze Svinova, které zastavily čas v 18,94 vteřin. Nejrychlejší proudařka shodila svůj terč v čase 17,06 a byla to levá proudařka z Kozmic. V tabulce s celkovými body se nám na první místo vrátily ženy z Markvartovic, které na svém kontě mají 69 bodů. O dva body za nimi, tedy 67, jsou ženy z Kozmic. A třetí jsou holky ze Závady, které mají 66 bodů.

Jdeme na smolaře a štístka tohoto kola. Štístka tohoto kola jsou určitě ženy z Markvartovic, které po pokaženém kole v Závadě opět vyhrávají a to je také dostává do čela tabulky. V mužské kategorii do této role musíme pasovat i obě družstva z Kozmic, tedy C a A, kteří v minulém kole byli smolaři, protože odjížděli ze Závady s eNkama, ale v Bohuslavicích obsadili první dvě příčky.

Pro změnu smolařkami tohoto kola jsou jejich ženy, tedy ženy z Kozmic, které po dvou vyhraných kolech určitě toto kolo brát jako povedené nemohou. Kvůli velkému prostřiku na pravé straně si holky do tabulky připisují jen 8 bodů. No a smolaři jsou jistě chlapi z Děhylova, prostřik proudaře kluci v zadu nevydrželi a útok nezkusili ani dokončit, zapisují tedy N. No a dalšími smolaři jsou domácí muži, kteří dokazují pravidlo, domácí soutěž se nevyhrává. A dalšími smolaři jsou muži ze Štěpánkovic, kteří si v letošní sezoně zapisují již třetí N a čekají tak dále na prolomení smolné sezony.

Již tento pátek nás čeká sedmé kolo v Bělé, uvidíme, jak to zamíchá pořadím.