Minulý pátek se konala opět jedna z nejoblíbenějších soutěží NHHL, což jasně dokazují také každoroční ankety, kde se tato soutěž umisťuje vždy na předních příčkách. Markvartovičtí hasiči se každoročně snaží svou soutěž absolutně vyšperkovat, o čemž svědčí naprosto perfektně připravená trať, krásná základna nebo letošní pouštění mlhy při dokončení útoků jednotlivých družstev.

Letos zavítalo do Markvartovic 24 mužských družstev a 11 družstev žen. Jak tato soutěž před dlouhou pauzou v NHHL dopadla?

V mužské kategorii si opět vyskočili na bednu s číslem 1. muži z Děhylova. Dosáhli toho časem 14,669s. Muži z Děhylova se už potřetí za sebou dostali do top 3 (první místo v Děhylově, druhé místo v Darkovicích a opět první místo v Markvartovicích) a tak to vypadá, že cestu za obhajobou titulu zahájili hned od začátku tohoto ročníku. Druhé místo si v Markvartovicích vysloužili muži z Bohuslavic za svůj útok s konečným časem 14,992s. A trojku nejlepších uzavírají Kozmice A s výsledným časem 15,207s. Nejrychlejší shoz při dokončeném útoku předvedl levý proudař při pokusu družstva Kozmice A (14,467s).

V celkové tabulce se nám tak na prvním míst osamostatnil Děhylov s osmibodovým náskokem na druhé Kozmické Áčko, které má 68 bodů. Třetí místo po čtvrtém kole okupuje Závada s 63 body.

Ženskou kategorii ovládly ženy z Kozmic, jejich výsledný čas je 17,394s. S pohárem za druhé místo opouštěly Markvartovickou soutěž ženy z Bohuslavic (17,671s). Třetí příčku této soutěže obsadily ženy ze Svinova s časem 17,732s. Nejrychlejší proudařka běžela opět na levém proudu a opět to bylo při pokusu žen z Markvartovic (16,868s).

Tabulka součtů bodů po čtvrtém kole nám ukazuje, že první místo patří holkám z Markvartovic, které mají prozatím 50 bodů. Druhé místo patří Kozmickým ženám, které prozatím nasbíraly 46 bodů. Na třetí příčce se nám zatím drží děvčata ze Závady, které mají bodů 42.

Dnes začneme smolařema, kterých v tomto kole je opět hodně. Muži ze Štěpánkovic, kteří sice svůj útok dokončili, ale kvůli přešlapu proudaře bohužel odcházejí s eNkem. Kozmice C, na pravém proudu jeden z nejrychlejších sestřiků, ale bohužel levý terč se shodit nepovedlo, a tak si tento tým zapisuje pouhých 5 bodů do tabulky. Vřesinští muži sice letošní ročník rozjeli velmi pěkně, nicméně poslední dvě soutěže vždy uzavírají výsledkovou listinu, a tak si už podruhé letos vysloužili titul smolař soutěže. A v neposlední řadě zde musíme zmínit muže z Markvartovic, kteří loňskou domácí soutěž vyhráli, letos se jim útok nepovedl, kvůli rozpojenému Béčku. V ženské kategorii jsou smolařkami ženy z Píště a Malých Hoštic, když jejich proudařky předvedly více než 1,5 vteřinové prostřiky.

Za štístka tohoto kola musíme jednoznačně považovat obě družstva z Bohuslavic. Muži předvedly velmi pěkný útok a letos poprvé se dostali pod hranici 15 vteřin a končí tedy na druhém místě. Stejnou příčku si vysloužily jejich děvčata, která se ke své velké radosti dostala pod hranici 18 vteřin.