Poslední pátek v měsíci srpnu si vybrali Štěpánkovičtí hasiči pro pořádání svého kola. Ve Štěpánkovicích jsme se sešli již potřetí za sebou a jednalo se o 10. kolo NHHL. Celý týden před touto soutěží se výrazně ochladilo a všichni se báli, jak to s počasím bude vypadat. Naštěstí se počasí umoudřilo a mohli jsme si užít opět pěkné kolo plné adrenalinu a soutěžní nálady. Štěpánkovičtí pořádají svou soutěž ve svém areálu a soutěž umí pěkně vyšperkovat, o čemž jsme se přesvědčili všichni už loni. Letos si to do Štěpánkovic zamířilo 23 mužských týmů a 12 týmů něžného pohlaví. A jak se těmto týmům dařilo?

V mužské kategorii opět vyhráli muži z Kozmického Áčka s časem 14,784s a na stupni vítězů s číslem dvě je doplnili jejich kolegové z Kozmic C, kteří dokončili s časem 15,235s. Třetí nejrychlejší čas ve Štěpánkovicích i přes loňský nezdar dokázali zaběhnout muži z Děhylova (15,245). Nejrychlejším sprinter přijel s týmem Kozmice C a dokázal vpravo sestříknout v čase 14,541.

V ženské kategorii se to opět mlelo a opět se nám ty body v tabulce všelijak pomíchaly. Na prvním místě skončily holky z Malých Hoštic, které potvrzují svou stoupající formu a již podruhé za sebou vyhrávají kolo, tentokrát s časem 17,374. Druhé místo obsazují ženy z Kozmic, které si ho získaly s časem 17,460. A na třetím místě se umístily děvčata z Bělé, které dokázaly brát body za třetí místo již podruhé za sebou a stačil jim k tomu čas 18,076. Nejrychlejší proudařku jsme mohli sledovat při útoku žen z Malých Hoštic a běžela na levém proudu – 16,277.

A teď už rubrika smolaři a štístka tohoto kola. Nejdříve začneme smolaři. Jedněmi ze smolařů jsou určitě muži z Darkovic, kteří končí jako úplně poslední tým se zapsaným časem a jako poslední tým NHHL a zapisují teda pouze 6 bodů, což jim v boji o TOP TEN zrovna nepomůže. Dalšími smolaři jsou muži ze Strahovic, kteří na levém proudu předvádějí opravdu pěkný čas 16,979, ale vpravo sestřikují až v čase 25,881s. No a také Bohuslavice muži jistě berou výsledek ze Štěpánkovic jako zklamání, když v Kozmicích skončili na šestém místě a teď je to místo až sedmnácté s časem přes 22 vteřin. A v ženské kategorii máme také smolařky. Jedním z ženských týmu, který měl ve Štěpánkovicích smůlu jsou ženy ze Závady. Holky svůj útok nedokončily kvůli nezapojenému B do mašiny a odvážejí si tedy pouhých pět bodů za účast. Dalšími smolařkami jsou holky z Píště, na osmém kole dokázaly děvčata bodovat za třetí místo, ovšem od té doby se trápí, minulý týden v Kozmicích N a teď vysoký čas přes 31 vteřin, což znamená úplně poslední příčku s dokončeným časem.
A jdeme na štístka, tím jsou samozřejmě opět muži z Kozmického Áčka, opět nám dokázali, že jejich proudaři umí mířit na terč a jako jediný tým pokořují hranici 15 vteřin. Další štístka jsou muži ze Závady A, kteří nám už 4 kola po sobě dokazují, že by měli patřit do špičky tabulky. No a také kluci z Bělé, kteří se nám po smolných dvou předchozích kolech vrátili mezi přední týmy. V ženské kategorii máme za štístka jednoznačně holky z Malých Hoštic, ukázaly nám nejrychlejší sestřik a už podruhé za sebou nejrychlejší útok. Uvidíme, jak to s jejich stoupající formou půjde dále. Další štístka jsou holky z Bělé, které už podruhé za sebou dokázaly urvat třetí místo, což se jim určitě po nepovedených předchozích kolech velmi hodí.

Chválíme: Organizace, hodně výsledkových tabulí

Co zlepšit:

Jana Kubošková, spoj savic, Závada ženy

Za mě soutěž hodnotím kladně, občerstvení super, osvětlení trati také dobré. Co se týče náběhu k základně a následně ke kádi, bylo bez problémů, některým však mohla dělat problém kanalizační příčka, která se nacházela před základnou, ale to už je jen detail. Zaměřila bych se spíše na lepší zakrytí kanálu, který se nacházel na pravé straně trati a dělal tak nejednomu proudaři starosti. Bohužel velké mínus byly technické problémy s plátnem, které většinu soutěže neukazovalo průběžné výsledky. A naopak plusové body bych dala autíčku, co vozilo občerstvení k terčům.