Tentokrát jsme se setkali hned po týdnu na dalším kole NHHL a to 18.8.2017 na hřišti v Kozmicích. Trať je kombinací náběhu ze zámkové dlažby a přechodu na kvalitní travnaté hřiště, na první pohled to vypadá na velice rychlou trať, ale zde to kupodivu tak není.
V pátek večer se sjelo do Kozmic 37 družstev, z toho 11 ženských a 26 mužských. Mezi muži se postavili na start jako první borci z domácího teamu A a posadili laťku tak vysoko, že už se je nikomu nepodařilo sesadit z vedení, čas 15,462s, druhé místo vybojovali hasiči ze Služovic, čas 15,644s a na třetí místo se protlačili muži ze Závady, čas 15,739s, kteří měli nejrychlejší shoz soutěže na jednom terči 14,741s. U žen byly nejryhlejší holky z Malých Hoštic, čas 17,423s. Druhé skončily těsně domácí hasičky, čas 17,429s a třetí pak hasičky z Bělé s časem 18,276s.
Za štístka kola bych považoval vítěze obou kategorií, holky z Malých Hoštic konečně naplno ukázaly své kvality a chlapi z Kozmic A ukázali všem, že i doma se dá vyhrát. Naopak za smolaře bych označil team Kozmice C s nedokončeným pokusem a ženy z Markvartovic, které s nej shozem na jednom terči (16,309s) skončily po obrovském prostřiku na pravém terči až páté.
Chválím: perfektní trať, osvětlení, ozvučení, široká nabídka chutného občerstvení, komentátoři znalí prostředí NHHL
Co zlepšit: velká fronta na pivo, vadná startovací pistol (bohužel asi nepředvídatelná závada se projevila právě na domácí soutěži, je to malý kaz na kráse jinak bezvadné kozmické časomíry), rozhodčí na základně-postupem večera jsem měl pocit, že polevuje ze své proslulé přísnosti
.