Po čtrnáctidenní pauze jsme se mohli opět vydat na jedno z kol NHHL a minulý pátek se toto kolo konalo v Martinově. Martinovští hasiči si k pořádání vybrali první srpnové kolo a všichni byli zvědaví, jak toto kolo dopadne. Proč? Protože se jedná o již tradiční trať, která se koná celá na asfaltu. Většina družstev se sem obává jezdit, všichni jsme si zvykli na travnatou plochu, že se bojíme tvrdého povrchu a není divu. Veškeré závody, které se v minulosti odehrávaly na asfaltu, se přemisťují na hřiště popřípadě si hasiči dělají své areály s travnatou plochou. I proto je Martinovská trať jedinou vlaštovkou v seriálu NHHL, která zůstala na tvrdém povrchu. Pojďme se podívat, jak to tedy v Martinově dopadlo.

Do Martinova přijelo porovnat síly celkem 26 mužských týmů a 11 ženských. Z této sestavy se nejlépe dokázalo zadařit týmu, který běžel úplně jako první v pořadí, a nebyl to nikdo jiný než muži z Pustkovce, kteří dokázali dokončit svůj pokus v čase 15,020 (PP 14,610). Druhý tým, který dokázal nejlépe zaběhnout a dojít si pro pohár za druhé místo jsou muži z Komárova, kteří dokončili v čase 15,230s a rychlejší měli opět pravý proud 14,890s. První ligový tým, který dokázal nejlépe zaběhnout, jsou muži z Kozmického béčka, kteří dokončili v čase 15,380s. Nejrychlejší proudař večera přijel s Kozmickým Ačkem a terč shodil v čase 14,600s.

V ženské kategorii se to opět mlelo a to se nám líbí. Na prvním místě nás v Martinově nic nepřekvapuje, když si pro pohár s jedničkou přišly holky z Kozmic (LP 16,830, PP 17,840). Proč nepřekvapuje, holky z Kozmic už vyhrály 5 kol z osmi a nevadil jim u toho ani více než vteřinový prostřik. Na pomyslný stupínek s dvojkou si přišly stoupnout holky z Bohuslavic, které dokázaly zvládnout dokončit v čase 18,110s. No a na třetím místě se v Martinově dokázaly dostat holky z Píště, které svůj útok zvládly za 19,690s. Nejlepší sestřik předvádí levá proudařka z Kozmic, která shodila terč v čase 16,830, takže proudařům z Kozmic se zde opravdu zadařilo.

A máme tady kategorii štístka tohoto kola. Za ty musíme jednoznačně zvolit muže z Kozmického Béčka, kterým se útok opravdu povedl a z ligových týmů se umístili na prvním místě a berou tedy plný počet 21 bodů. Další štístka jsou muži z Bohuslavic, kteří snad konečně prolomili smůlu a z ligových týmů se umístili na třetím místě. No a když jsme u Bohuslavic, musíme za štístka zvolit také Bohuslavické ženy, kterým se opět útok povedl a berou body za druhé místo. No a v ženské kategorii se v Martinově také zadařilo ženám z Píště, které útok dokončili na třetím místě, a to je pro ně zatím nejlepší umístění v dosavadním ročníku NHHL.

No a smolaři nechyběli ani na Martinovském kole. V mužské kategorii volíme za smolaře jednoznačně muže z Bělé, kteří sice předvedli na jednom terči čas 15,74 ovšem pravý proudař to prostříkal až na 18,67 a kluci tak berou pouhých 11 bodů do tabulky a to pro ně znamená odsun z prvního místa až na třetí příčku průběžného pořadí. Dalšími smolaři jsou muži z Kozmic A, respektive jejich levý proudař. Na pravo dokázali zaznamenat čas 14,60s, což byl také nejrychlejší sestřik večera, ale bohužel vlevo se terč myl až na výsledných 17,22. A do třetice Markvartovičtí muži, kteří si vezou domů N a pouhých 5 bodů do tabulky, jakožto jediný ligový mužský tým. No v ženské kategorii máme za smolaře hned favoritky, které dost lidí tipovalo na první příčky. Jedním z nich jsou Malé Hoštice, které si díky eNku připisují pouze pět bodů, a dále Závada ženy, které dokončují až s vysokým časem 31,150, když levé proudařce vypadala za běhu proudnice z rukou. V tipovací soutěži se nejblíže výslednému času přiblížil tipér Vladko, který tipoval čas 15,021, takže se trefil naprosto přesně. A v ženské kategorii nejlépe tipoval Kuba Baďura, který tipl čas 17,125 což zas tak blízko není, ale byl vlastně nejblíže, protože většina tipovala čas pod 17 vteřin.

Chválíme: Velké koberce pro proudaře na záklek, osvětlení

Co zlepšit: občerstvení, málo míst k sezení

Petra Borunská, levý proud, Štěpánkovice

Soutěž v Martinově bych hodnotila kladně. I přesto, že je trať na betonu, je docela rychlá a je to zase něco jiného oproti jiným soutěžním. Pochválila bych osvětlení, vše bylo dobře vidět, jak základna, tak i u terčů. Jídlo jsme neochutnali, tak nemůžu hodnotit.

Patrik Harasim, pravý proud, Služovice

Martinovská soutěž mne nějak moc nezaujala, ale co se mi líbí, je osvětlení trati, bylo celkem pěkně vidět a že se dalo sedět kolem trati, dále jsem rád za koberce pro proudaře vpředu u terčů. Co se mi moc nelíbí, tak že je kratší náběh a celá trat na asfaltu, ale každý tým měl stejné podmínky. Dále se mi moc nelíbilo, že před základnou stála voda.